XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Aktiviteter för att göra i Honduras

Medan brottsrelaterade problem kan orsaka många resenärer att tveka innan du besöker Honduras, är turismen frisk, med fyra verksamma internationella flygplatser och nästan en miljon besökare varje år. Honduras ligger nära hjärtat av Amerika, har orörda karibiska stränder, nästan orörda tropiska regnskogar, mangrove laguner och expansiva tallskogar. De aktiviteter som finns är lika skiftande som dess landskap.

Mayan fördärvar

Oavsett om du är en historia buff kan du inte lämna Centralamerika utan att utforska några Maya ruiner. Den Copan arkeologiska komplex är den enda större Maya plats i Honduras, men det är värt resan till landets västra högländerna. Tros vara en av de viktigaste städerna i Maya världen, Copan blomstrade från omkring 400 till 800 e.Kr.. Besökare touring platsen idag kan klättra till toppen av flera tempel, gå igenom utgrävda tunnlar och lära sig om den gamla Maya match när du står i resterna av en utarbetad boll domstol. Även om inte så stora som Guatemalas Tikal, Copan bevarar ett arv av sten hantverk.

Kajakpaddling

Upplev Honduras ur ett annat perspektiv när du navigerar vattenvägarna från en kajak. Kajakpaddling är tillgänglig året runt i flera platser, och företagen tillgodose nybörjare och de med mer erfarenhet. Prova havskajak genom glittrande blått vatten i Bay Islands, som ligger på den östra karibiska kusten i Honduras. Kayak Utila (kayakutila.com) erbjuder dagsutflykter samt utökade resor. Om du letar efter en rafflande, anser bakvatten kajakpaddling i Pico Bonito National Park, nära La Ceiba på fastlandet. Annars boka en kajak resa till Cacao lagunen och utforska mangrove kanaler i sällskap med vrålapor. Turer är tillgängliga genom Omega Tours (omegatours.info).

ziplining

Ziplining ger en adrenalinkick och en fantastisk utsikt över den grönskande honduransk landskapet, så det bör inte vara förvånande att besökarna kö för att flyga från en tråd ovanför djungeln trädkronorna. Med en stor efterfrågan på denna verksamhet, har zipline företag dök upp över hela landet, så om du är på humör för en baldakin turné, bör det inte vara svårt att hitta en. Det finns åtminstone fem zipline företag som ligger på ön Roatan, en kryssningsdestination, men du kan hitta ett företag i de flesta större städer inklusive San Pedro Sula och Tegucigalpa.

Dykning

Med nästan 350 miles från Caribbean kusten, Honduras "stränder är en viktig dra för turister. Korallrev utanför kusten av Bay Islands - den näst största korallrev i världen - är kanske mer populär än sanden och solen, och Honduras är känd världen över för sin dykning. Oavsett om du är en certifierad dykare eller en nybörjare, kommer du att kunna utforska en undervattensvärld och möter färgstarka koraller, tropiska fiskar och andra sea life. De flesta Dyk företag erbjuder upptäckten Dyk för dem utan erfarenhet.