XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Tar på icke-Hodgkins lymfom är en hård kamp, ​​men framsteg inom medicin och näring har gjort det till en mer hanterbar del av vardagen. Att känna dina alternativ när det gäller behandling är mycket viktigt, men det är lika viktigt att förstå rätt kost att följa efter diagnosen.

Alternativ medicin och behandling

Alternativa läkemedel används i stället för standardbehandlingar såsom kemoterapi, biologisk terapi och strålningsterapi. Enligt Lymphoma-net.org har många patienter försökt alternativa behandlingar och erfarna framsteg i att bota sin sjukdom. Akupunktur är en behandling teknik som innebär att infoga tunna nålar i specifika delar av kroppen för att lindra smärta och "dra ut" den negativa energin som är non-Hodgkins lymfom. Andra alternativa behandlingar inkluderar homeopati, massageterapi, vitamin terapi, kiropraktik tekniker och användning av naturläkemedel. Innan du börjar en alternativ behandling, kontakta din läkare för att avgöra vilken process kommer att vara mest effektiva och för att avgöra om att klippa ut den traditionella behandlingen är ännu ett alternativ.

Kost och näring

Diet är mycket viktigt för att hantera icke-Hodgkins lymfom. Rätt kost innebär att äta rätt mat i rätt mängd. Den genomsnittliga personen äter tre måltider per dag. Folk slåss non-Hodgkins lymfom bör äta sex mindre måltider per dag. De måste också undvika fet mat och livsmedel med en stark smak eller lukt. En diet av frisk, rå mat är bra för en patient att gå igenom behandling. Även mat som tillagas och får svalna under några minuter är fördelaktigt. Sallader och kalla grönsaker är bra exempel. För vätskor, är det bättre att dricka mindre mängder vatten i tätare intervall.