XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Användningsområden för kokablad


Blad från den sydamerikanska coca växt används av Inkafolket som en stimulerande. Bladen producera en känsla av välbefinnande eller eufori när tuggas. De flesta användningsområden för kokablad är för illegala droger som kokain, men bladen har också vissa läkemedel och religiösa bruk i sydamerikanska länder.

anestesiologi

En av de främsta användningsområdena för kokablad är i anestesiologi. Under operationer, är en kokablad förening som används för att bedöva patientens kropp. Syntetiska droger som Novocain har ersatt kokablad på de flesta håll, men i utvecklingsländerna, är kokablad fortfarande används som bedövningsmedel.

religiösa ritualer

Kokablad används fortfarande i sydamerikanska religiösa ritualer för att visa respekt för jorden gud. En del av ritualen består av tugga en kokablad medan han bad till jorden gud. De rituella går tillbaka till pre-inka samhällen och var en del av de andliga riter Inka. En av de högsta belöningarna höll på att få rätt att tugga kokablad. Många av dessa kulturella riter fortfarande följs idag.

hjärta tonic

Colombia tillåter användning av kokablad för att göra ett hjärta tonic att påskynda hjärtat och lindra en recuperating hjärta patientens smärta. De flesta läkemedel användningar av kokablad har ersatts av syntetiska droger eftersom kokablad är så beroendeframkallande. Nutida hjärtsjukdom har ersatt de flesta av tonika tillverkade av kokablad, men Colombia och andra sydamerikanska länder fortfarande ge hjärtat tonic för patienterna.

Örtmedicin

Växtbaserade läkemedel tillverkas fortfarande från kokablad i Sydamerika. När det blandas med en kalk, släpper bladet en narkotisk alkaloid. Blandningen används för att behandla problem såsom illamående, kräkningar och astma i vissa länder i Sydamerika.