XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Äta Gyros under graviditeten

Under graviditeten vissa livsmedel måste undvikas eftersom de utgör en hälsorisk för dig eller ditt barn. Gyros kan vara säker att äta i de flesta fall, men vissa gyros innehåller ingredienser du bör inte äta under graviditeten. Gyros innehåller många näringsämnen som är viktiga under graviditeten, vilket gör dem en frisk tillägg till en väl balanserad kost så länge du förbereda dem på rätt sätt och undvika vissa tillägg.

ingredienser

Gyros görs ofta med lamm eller nötkött, tjänstgjorde i en pitabröd med tomat, lök och tzatziki sås, som är gjord med grekisk yoghurt, gurka, citron, dill, vitlök, olivolja och salt och peppar. Variationer kan kalla för kalkon, vilt eller kyckling. Andra ingredienser som förekommer i vissa gyro recept innehåller, vinäger, hummus, persilja, mynta och oliver. Vid förvaring och beredda på rätt sätt, bör dessa poster inte utgör en risk för dig eller bebisen i magen.

Livsmedelssäkerhet

Dåligt tillagat kött kan orsaka flera typer av livsmedelsburna-sjukdomar, inklusive salmonella och toxoplasmos, vilket kan göra dig sjuk och skapar komplikationer med graviditeten, såsom uttorkning. Nötkött och lamm bör kokas till en innertemperatur på 145F och kalkon och kyckling måste vara 165F att vara säkert ätas. Vissa typer av mjuka ostar, såsom feta, som finns i vissa gyro recept, kan hysa listeria, en potentiellt allvarlig bakterier som kan orsaka fosterdöd, missfall eller spädbarn blodförgiftning efter leverans. Underlåtenhet att tvätta grönsaker och örter innan du lägger dem till Tsatsiki sås eller pitabröd kan orsaka toxoplasmos eller andra livsmedelsburna sjukdomar.

näringsämnen

De ingredienser som används för framställning av gyros innehåller en mängd olika näringsämnen som är viktiga för din hälsa och hälsan hos ditt barn. Kött är en bra källa till protein, zink, järn och B-vitaminer. Den grekiska yoghurt i Tsatsiki sås innehåller protein och kalcium och grönsaker som finns i gyron erbjuda fiber, kolhydrater och vitaminer A och C. pitabröd innehåller också kolhydrater, fiber och järn.

särskilda fördelar

Protein är viktigt för en sund tillväxt och utveckling och spelar en roll i cell reparation. Dina järn behov ökar under graviditeten och få tillräckligt kan förhindra graviditetsrelaterade anemi, låg födelsevikt och tidig leverans. Kalcium är nödvändigt för barnets ben och tänder. Zink hjälper till att producera olika enzymer som kroppen behöver och att barnets kropp behöver som den utvecklas. Vitamin A och C hjälp bildar röda blodkroppar, muskler och hjälper till vid utvecklingen av immunsystemet. B-vitaminer stödjer din syn, nervsystemet och röda blodkroppar.