XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Rotator cuff består av de fyra musklerna runt din axelleden. Dessa muskler är ansvariga för att lyfta armen över huvudet och vrida den åt sidan. Rotatorkuffen kan bli skadade och tår, dra musklerna bort från axeln. Rotatorkuff riva på grund av skada eller överanvändning. Personer med detta tillstånd försöker ofta vila och sjukgymnastik hoppas tår kommer att läka på egen hand, men ofta är det enda alternativet för återvinning är kirurgi.

den kirurgi

Rotator cuff kirurgi kan vanligtvis göras på ett polikliniskt där du inte kommer att tillbringa natten på sjukhuset. Om tår är särskilt dåliga och det finns komplikationer, kan du behöva spendera en natt. Du kommer att skickas hem med smärtstillande medel och antibiotika för att bekämpa en infektion. Du kan instrueras att is operationsstället för ett par dagar för att minska svullnad.

Återhämtning från rotatorkuffen kirurgi kan ta lång tid, ibland upp till ett år, och sker i flera faser.

Första veckorna av återhämtning

Den första fasen av återhämtningen är immobilisering. Yyou kommer inte att kunna flytta armen eller axeln för tre till fyra veckor, utom med hjälp av en sjukgymnast. Din arm kommer att vara i en sele och fastspänd på kroppen. Under denna fas kan du gå till en sjukgymnast som kommer att utöva axeln för dig.

Återhämtning hemma

Under återhämtningen kan du inte kunna köra upp till tre månader. Du kommer att behöva hjälp med många dagliga aktiviteter, i synnerhet tunga lyft eller gående. Du kan behöva ta tjänstledigt från arbetet i upp till tre månader, beroende på omfattningen av operationen.

Sjukgymnastik

Efter ungefär en månad kommer du att påbörja nästa fas av återhämtning och kommer att kunna röra armen och börja mild förstärkning och stretchövningar. Du kommer sannolikt fortfarande vara i din fysiska terapisessioner, där sjukgymnasten kommer att lära dig övningar att göra på egen hand för att stärka axeln och förbättra rörelseomfång.

Going baksida för att fungera

På tre månader du är i den tredje fasen och kan gå tillbaka till arbetet. Du kommer att kunna fortsätta din styrka och flexibilitet utbildning. Du ska känna dig själv att få starkare varje dag.

Återuppta dina dagliga aktiviteter

Vid sex månader kan du räkna med att ha 80 procent av din styrka åter och kunna återuppta sport och dina dagliga aktiviteter.