XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Behandlingar för en ansiktsbehandling Solbränna

Översikt

En solbränna är en vanlig reaktion av huden för långvarig exponering för solen. Om det inte finns blåsor eller andra tecken på en andra gradens brännskada, solbränna tenderar att bli bättre på egen hand efter några dagar. Om du upplever extrem smärta, blåsor eller kraftig svullnad, bör du kontakta din läkare för mer lämplig medicinering och behandling.

kompresser

Kyla ner huden i ansiktet bör vara ditt första mål. Fyll en stor skål eller badrum sink med kallt vatten. Blunda, håll andan och sätta ditt ansikte i vattnet. Håll i några sekunder. Om du inte har tillgång till en skål eller är obekväma med processen, använd en mjuk handduk indränkt med kallt vatten och klappa ansiktet mjukt. Blanda upp lika delar mjölk och vatten hjälper också. Du kan också lägga till burows lösning, där du kan hitta på alla apotek, i mixen.

Återfuktning

Efter den första värme har lättat, hålla huden återfuktad för att hjälpa den att läka. Om ditt ansikte är peeling, skrubba försiktigt med en bomullstrasa fuktad med kallt vatten. Du kan också använda en ansiktsscrub, men välj en som inte är alltför grov så det inte kommer att förvärra den brännande känslan. Efter rengöring och skura, tillämpa en mild ansiktskräm eller ren aloe vera gel; Du kan använda gelen från ett nytt blad av aloe vera. Helt enkelt klippa det öppna och gnugga direkt på huden.

Naturläkemedel

Ett annat sätt att behandla en solbrända ansikte är att bege dig till ditt kök. Gör en pasta av tomat och gurka puré. Blanda med lite citronsaft och sedan gäller det brända området. Detta är särskilt användbart om huden är värmekänsla och känslig. Undvik ögonområdet, eftersom citron kan orsaka brännande om det blir i ögonen. Yoghurt är också bra för solbränna och ännu bättre om du kan blanda den med rosenvatten.

Medicin

Over-the-counter läkemedel såsom ibuprofen (Alvedon, Motrin) kan minska inflammation, svullnad och smärta efter ansikts solbränna. Kontrollera med din läkare för att se om dessa läkemedel är säkra för dig.