XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Betyder Mat förlora näringsvärde efter kokning?

Laga mat med någon metod kommer att ha en negativ inverkan på dess näringsämnen. Den allmänna tumregel är att ju mindre tid matlagning, desto färre näringsämnen försvinner. Den viktigaste faktorn involverad i förlust av näringsämnen är värme. Hur mycket näringsvärde livsmedel förlorar under tillagningen är direkt relaterad till hur lång tid det utsätts för värme. Medan vissa undantag kan förekomma, det är sant när det gäller grönsaker, frukt och kött.

vatten Urlakning

Matlagning kan inte leda till förlust av så mycket näringsrik värde som du kanske rädd, enligt WebHealthCentre.com. När det gäller förlust av protein och mineraler vid matlagning grönsaker är direktivet att använda mindre vatten för att minska effekten av läckage. Samma källa rekommenderar också att använda överblivna vattnet i fonder eller såser att behålla de näringsämnen som har lakats.

Värme konserverade grönsaker

Konserverade grönsaker som just har inletts kommer att behålla sina näringsämnen mycket bättre om du värmer upp dem i mikrovågsugn eller under låg värme på stovetop, enligt "American Dietetic Association Komplett Food and Nutrition Guide." Konserverade grönsaker har redan kokta, så det större problemet är överkokning snarare än undercooking dem. Ju längre de utsätts för värme, desto mer näringsämnen att gå förlorade, så mikrovågsuppvärmning är den bästa metoden för att hålla kvar näringsvärde.

Peeling och Skins

"Livsmedel som Harm, Livsmedel som Heal" erbjuder mycket viktig påminnelse om att många näringsämnen som finns i produkter återfinns i huden eller peeling. Denna koncentration av näringsrik värde kan omedelbart gå förlorad när matlagning innebär unpeeling huden. Författarna rekommenderar att, såvida inte den yttre delen av producera har belagts med vax eller pesticider, laga du maten med huden intakt och skal efter kokning. Detta gör det möjligt de näringsämnen som finns i skalet för att absorberas in i det inre av frukten eller grönsaken.

Del storlek och skärning

IDEA Hälsa och Fitness rekommenderar att behålla din mat i en så stor stat som möjligt före tillagning. Varje skiva genom en bit mat innebär en förlust av näringsämnen. Det bästa sättet att hålla alla de vitaminer och mineraler intakta i grönsaker är därför att antingen lämna dem oklippt eller skär dem i stora bitar. Under tillagningsprocessen, använda mjuka kanter tång för att vända över köttprodukter istället för en gaffel, som punktering av ett köttstycke kan minska mängden av näringsämnen.

Lysrör och Produce

En del av processen för att behålla så mycket av den ursprungliga näringsvärde av grönsaker och frukter börjar på den marknad där du köper produkten. "Den praktiska Encyclopedia of Whole Foods" råder dig att undvika att köpa produkter du planerar att laga som har lagrats under lysrör. Denna typ av belysning har potential att skapa en kemisk reaktion som avsevärt kan tömma näringsämnen väl innan du börjar tillagningen.