XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Biverkningar av Meal Replacement Drycker

Välja en diet plan som är rätt för dig kan ta flera perioder av försök och misstag. Ersätta en eller två måltider per dag med en måltidsersättning dryck kan hjälpa dig att gå ner i vikt i början, men det finns några faktorer som du bör vara medveten om. Prata med en vårdgivare, såsom en dietist för att säkerställa att ersätta måltider med dietdrycker är en bra passform för dig.

Trötthet otillräcklig kalorier

Måltidsersättning drycker ge cirka 200 kalorier för varje portion. Om du ersätter två måltider med dessa dietdrycker och sedan äta en måltid som innehåller 600 kalorier, du bara förbrukar ungefär 1000 kalorier för hela dagen. Om du är van vid att följa en 2000 kalorifattig diet, drastiskt minska dina kalorier i hälften med måltidsersättning drycker kan leda till att du känner dig trött och trött hela dagen. Detta kan inte vara tillräckligt med kalorier för att upprätthålla din aktivitetsnivå, särskilt om du har ett fysiskt krävande arbete eller om du rutinmässigt träna. Anpassa till kosten genom att ersätta endast en måltid med en måltidsersättning drink i början för att tillåta kroppen att anpassa sig till den plötsliga minskningen i kalorier.

Påverkan på Matsmältning

Matsmältningskanalen kan lida genom att ersätta ett par måltider om dagen med en måltidsersättning drink. Kvinnor behöver 26 gram fibrer hela dagen och män behöver så mycket som 38 gram, Linus Pauling Institute rapporterar. Dessa typer av drycker vanligtvis inte innehåller mycket fibrer, vilket gör det svårt att nå ditt intag rekommendation. Du behöver både lösliga och olösliga fibrer för att hålla maten rör sig genom tarmen och för att hålla dig regelbundet. Byte två av tre måltider med en måltidsersättning drink kan begränsa vilken typ av fiber som du får i din kost. Du kan drabbas av oegentligheter, diarré eller förstoppning genom att ha otillräcklig fiber i kosten.

Effekter på Satiety

Satiety är hur du känner när du är full. Fiber i din kost hjälper till att hålla dig full, förbättra mättnad, eftersom det sitter i magtarmkanalen för en stund, sakta matsmältningen och skapa bulk. Detta kan hjälpa till att hålla dig att känna full mellan måltiderna så att du är mindre benägna att mellanmål. Dessutom, fiberrik mat tar längre tid för dig att tugga, vilket gör att din kropp att registrera att det är fullt. Detta kan hjälpa dina ansträngningar viktminskning eftersom du antagligen inte kommer att ha en önskan att äta så mycket under en måltid. Eftersom du inte får tugga nytta av att ha en måltidsersättning drink, kan du konsumera det snabbt, minska din mättnad och orsakar dig att känna sig hungrig igen strax efter.

Effekter på näringsintaget

En av de största fördelarna med måltidsersättning drycker är att de är fulla av vitaminer och mineraler. Detta gör det möjligt att exakt hur mycket av varje näringsämne du förbrukar under dagen övervaka. De är ett bekvämt sätt att smyga in nyttiga vitaminer och mineraler, utan att behöva konsumera en matris av frukt, grönsaker och fullkorn. Måltidsersättning drycker är också typiskt mycket protein. Du kan få alla dessa fördelar samtidigt som den förbrukar endast några gram fett och minimala kalorier. Men eftersom livsmedel innehåller naturligt tusentals andra nyttiga föreningar, förutom vitaminer och mineraler, måltidsersättning skakar kanske inte erbjuder samma fördelar som obearbetade och hälsosamma livsmedel.