XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Brist på aminosyra i rosacea drabbade

Personer med rosacea erfarenhet hudinflammation som oftast drabbar deras ansikte. Kännetecknande för röda fläckar och varfyllda knölar. En brist av traditionella medicinska behandlingar har lett till ett ökat intresse för alternativa metoder. Förespråkarna hävdar att om du har rosacea, kan du vara brist på lysin, en aminosyra som stöd i produktionen av kollagen. Men kliniska data stöder saknas detta påstående. Rådgör med din läkare innan du använder lysin för att behandla rosacea.

Bakgrund

Rosacea är en kronisk hudsjukdom med dåligt förstådda mekanismer. Det börjar vanligen efter 20 års ålder och är vanligare om du är ljushyade. Orsaken är okänd, och detta bidrar till misslyckandet med det vetenskapliga samfundet att upptäcka ett botemedel. Rosacea förvärras typiskt över tiden när de lämnas obehandlade. Läkare rekommenderar generellt att du minskar vanliga triggers, som omfattar stress, alkoholhaltiga drycker och solexponering.

Aminosyror

Aminosyror är mest känd för att vara de block som hjälper din kroppsbyggnad, reparera och underhålla sig själv. Från och med tidpunkten för offentliggörandet, håller de traditionella medicinska samfundet inget samband mellan aminosyra brister och rosacea utveckling. Men förespråkarna såsom ortomolekylära terapeut Billie J. Sahley teoretisera att en brist på vissa aminosyror kan bidra till hudproblem.

lysin

Av de ca 22 vanliga aminosyror, kan din kropp producerar ungefär hälften, och resten måste komma från din kost. Lysin är en aminosyra av dietary nödvändighet. Den spelar en viktig roll i produktionen av kollagen, vilket är ett ämne din hud och andra bindvävnader är gjorda av. Lysin roll i hudens hälsa förefaller bidra till hudproblem om en brist finns, förklarar Sahley i sin bok "Acne och andra hudproblem hälsopedagog rapporten."

överväganden

Kliniska data undersöker effekten av lysin på rosacea saknas, liksom studier som visar att personer med rosacea har en aminosyra brist. I stället föreslår forskning en immunrelaterad bidrag. Forskarna fann att personer med rosacea har onormalt höga nivåer av cathelicidin, en antimikrobiell peptid som främjar hudinflammation för att skydda huden från smitta. I djurstudier, orsakar detta överdrivet immunsvar egenskaper rosacea, enligt en studie som publicerades i augustinumret 2007 av tidskriften "Nature Medicine." Antibiotika som hämmar cathelicidin tenderar att lindra rosacea.