XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Broccoli & amp; Morot Smoothies för cancer

Smoothies är ett utmärkt sätt för cancerpatienter att upprätthålla en hög nivå av näring under pågående behandling. Ofta cancerbehandling kan påverka patientens aptit samt komfort nivå medan man äter. Rätt kost är viktigt vid cancerbehandling; en cancerpatient som inte äter tillräckligt kanske inte överlever. Smoothies som inkluderar vitaminrika frukter och grönsaker som broccoli och morötter kan hjälpa en cancerpatient förvärva viktiga näringsämnen som behövs för återvinning, allt i en välsmakande och lätt att konsumera formen.

Bieffekter

Cancerbehandlingar såsom strålningsterapi och kemoterapi är utformade för att vara aggressiva och dödar de växande cancerceller; Men dessa behandlingar orsakar ofta intensiva biverkningar till andra celler som delar snabbt, såsom i mun och svalg. Många cancerpatienter upplever muntorrhet, halsont, sår i munnen och problem med att svälja. Alla dessa biverkningar kan göra äta smärtsamt och svårt. Smoothies förbli en av de enklaste sätten för cancerpatienter med biverkningar som påverkar äta för att behålla sin vikt, intag tillräckligt med kalorier och näringsämnen för att motstå cancerbehandling.

Karotin

Broccoli och morötter båda innehåller höga halter av karoten, som har visat lovande resultat i att förebygga och minska cancer. Karoten visat förmåga att hämma tillväxten och spridningen av cancerceller och även stört deras progression, enligt en studie 2011 publicerades i tidskriften "Archives of biokemi och biofysik." Broccoli och morot smoothies är ett enkelt och effektivt sätt för cancerpatienter att få karoten.

folat

Både broccoli och morot innehåller också folat, en grupp av B-vitaminer som har visat lovande resultat som skyddande näringsämnen i kampen mot cancer. Brister i kosten folat har associerats med utveckling av flera cancerformer, inklusive kolon, bröst, pankreas, lunga och livmoderhalscancer, enligt Dr Susan Duthie vid University of Aberdeen i Skottland. Mänskliga studier har visat folat att vara särskilt fördelaktigt för patienter tjocktarmscancer. Broccoli och morot smoothies erbjuda cancerpatienter en bra, enkel och effektiv källa av folat.

Andra ingredienser

Cancerpatienter kräver också extra kalorier och protein för att bibehålla muskelmassa och kroppsvikt under behandlingen och för att undvika infektion. Lägg vassle eller sojaprotein pulver till dina broccoli och morot smoothies för extra protein och använda helfet yoghurt, fryst yoghurt, glass eller helmjölk för att öka kaloriintaget. Dessa ingredienser kommer inte bara att hjälpa broccoli och morot smoothies smakar bättre men kommer också att lägga kyla, vilket kan bidra till att lugna ömma munnar och halsar.