XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Bröstsmärtor & amp; Andas hårt i Athletes

behandlar alltid bröstsmärtor och andningssvårigheter som en medicinsk nödsituation, enligt Medline Plus. Medan symtomen inte kan vara livshotande och är orsakad av gas smärtor eller drog muskel, kunde de vara indikativ för en allvarlig komplikation, såsom hjärtinfarkt, kollapsade lungan eller allergisk reaktion.

Bieffekter

Medan din hård andning under träning eller tävling kan vara på grund av trycket av spelet eller din intensiv ansträngning, om bröstsmärtor åtföljs av andra symtom, ska du sluta omedelbart och ringa 911. Till exempel när illamående, yrsel, yrsel och omfattande svettning följa andningssvårigheter, ska du få omedelbar medicinsk hjälp. Andra symptom som kan signalera livshotande situationer inkluderar en oförmåga att tala, dreglande, hals svullnad, nässelfeber, blå läppar eller hög tonhöjd väsande.

Astma

Ansträngningsutlöst astma är en relativt vanligt tillstånd bland idrottare. Det orsakar en tät känsla runt bröstkorgen och andningssvårigheter. Enligt American College of Sports Medicine, cirka 15 procent av befolkningen lider av sjukdomen, inklusive OS-nivå idrottare. Passagerna i lungorna blir irriterade och tygla under träning och orsaka en kramp i luftvägarna. Dina luftvägarna börjar svälla och slem bygger upp när du utvecklar ansträngningsutlöst astma. Det finns ingen känd orsak till ansträngningsutlöst astma, inte tillfälligt tillstånd inte leda till permanent astma.

Hjärtsjukdom

Om du har fått diagnosen kranskärlssjukdom, bör du bara delta i aktiviteter som rekommenderas av din läkare och du bör alltid träna och träna i närvaro av andra. En diagnos av hjärtsjukdomar finns ingen anledning att stoppa fysisk aktivitet, dock. Idrottare som fortsätter att utöva har en bättre chans att undvika en hjärtattack eftersom regelbunden motion minskar blodtryck och högt kolesterol och sänker din risk att bli feta - alla villkor som leder till hjärtinfarkt och stroke. Arbeta aldrig ut till den grad av utmattning och kräver omedelbar hjälp om du känner bröstsmärtor. Bär en mobiltelefon och nitroglycerin för att vara på den säkra sidan.

andra orsaker

Förutom astma och hjärt-kärlsjukdom, kan idrottare utveckla andra förhållanden som leder till bröstsmärtor och andningssvårigheter. Gas smärtor eller halsbränna uppstår ofta när du äter för fort eller för mycket innan träna eller när du gulp luft under träning. Idrottare som lyfter vikter är i riskzonen för att utveckla hiatal bråck som kan orsaka smärta, speciellt när du böja över. Tyngdlyftning kan också vara ansvarig för ömhet i bröstet område som är förvärras av vridning, vrida och djupa andetag.