XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Demodex Folliculorum & Rosacea


Rosacea är ofta misstas för ett dåligt fall av akne, men det är en helt annan tillstånd. Även den typ av akne flesta tonåringar lider av beror på tilltäppta porer och hormoner, forskare tror att åtminstone en typ av rosacea, känd som subtyp 2 rosacea eller papulopustular rosacea, orsakas av små, mikroskopiska kvalster - desamma som orsakar en typ av skabb hos hundar.

Definition

Rosacea kan se ut som en mycket dåligt fall av akne, men det är inte. Det är en kronisk hudsjukdom som påverkar mellersta tredjedelen av ansiktet. Det kännetecknas av rodnad i områden där färg sker normalt från rodna. Blodkärlen vidgas, blir mer synliga. Finnar uppstår, men till skillnad från finnar från normal akne, dessa har inga pormaskar eller white. Även rosacea kan behandlas, är det ännu inte botas.

Orsak

Även om de exakta orsakerna till rosacea är okänd, har en typ av mikroskopisk kvalster kallas Demodex folliculorum ofta misstänkts ha en korrelation tillståndet, åtminstone i de patienter med subtyp 2 rosacea, enligt National Rosacea Society. Detta beror på att dessa kvalster, som finns naturligt på human hud, tenderar att vara närvarande i huden av de med detta villkor i mycket större antal än normalt, i enlighet med den Rosacea Dermis webbplats. Men det är inte kvalstren själva som orsakar sjukdomen.

Roll

Rosacea Dermis hemsida spekulerar i att tidiga förändringar i kärl och bindväv av dem med subtyp 2 rosacea skapar sannolikt en gynnsam miljö för dessa kvalster att föröka sig. Medan kvalster själva är ofarliga för de flesta människor, har forskare ofta misstänkt att subtyp 2 rosacea beror åtminstone delvis på en överkänslighetsreaktion mot överflöd av kvalster hos personer med detta tillstånd.

motsägelser

Där det blir förvirrande är att Demodex folliculorum populationer inte minskar hos patienter vars symptom har avtagit till följd eller behandling. Därför är det omöjligt att veta om behandlingen helt enkelt behandlas överkänslighet som resulterade i rosacea symptom eller om kvalster spelar faktiskt ingen roll i att orsaka rosacea. En studie 2004 finansierad av National Rosacea Society har tagit fram en ny teori: att en typ av bakterier som finns i kvalster producerar en antigen som kan vara ansvarig för inflammation i samband med subtyp 2 rosacea.

Utbredning

I Amerika ensam, är det uppskattas att cirka 14 miljoner människor lider av rosacea, enligt National Rosacea Society. Men det är inte känt exakt hur många av dem som har den specifika typ av rosacea som har kopplats till Demodex kvalster.