XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Diet för leva med Hypoglykemi


Värmekänsla, svettig, skakig, yr, irriterad och extremt hungrig är alla tecken på lågt blodsocker eller hypoglykemi. Hypoglykemi händer när ditt blodsocker, eller glukos, nivåerna blir för låga. Glukos används som bränsle i kroppen. När nivåerna är för låga, kommer ett antal fysiska och emotionella symtom manifesteras. Oftast är hypoglykemi associerad med diabetes och är en bieffekt av de mediciner som används i behandlingen. Endast cirka 5 procent av befolkningen har hypoglykemi som inte är associerad med diabetes. Oavsett orsaken, nyckeln till att leva med hypoglykemi kokar ner till en riktig kost.

Titta vad du äter

Börja med att eliminera de stora brottslingar ur kosten. Dessa inkluderar socker, raffinerade kolhydrater (som vitt mjöl och vitt ris), koffein och alkohol. Forskning visar dessa substanser förvärra hypoglykemi symtom genom att orsaka en initial pigg i blodsockernivåer och därefter en plötslig minskning resulterar i lågt blodsocker.

Byt ut elimineras mat med näringsrik mat och snacks såsom magert kött, fågel, fullkorn, nötter och grönsaker. Frukt bör konsumeras med måtta, speciellt de med en hög kolhydratinnehåll såsom mango, bananer och papaya. Ät mat som är så nära sitt naturliga tillstånd som möjligt. Till exempel, torkad frukt och fruktjuicer innehåller mycket socker. Även om det kan vara "naturliga" socker, kommer din kropp reagerar på det på samma sätt som strösocker.

Dessutom är det aldrig lämpligt för en hypoglykemisk att ha ett mellanmål som består endast av ett kolhydrat. Till exempel, om du vill ha en äpple för ett mellanmål, har en liten jordnötssmör med det. En liten mutter smör på en bit av fullkornsbröd skulle också fungera. Andra hälsosamma mellanmål inkluderar en liten servering av keso, råa nötter, hårdkokta ägg, rå ost, yoghurt (utan socker), sardiner, magert kött och råa grönsaker. Tänk, när protein, kolhydrater och fett äts tillsammans, de producerar en stadig ström av bränsle till din kropp. Detta hjälper till att stabilisera blodsockernivån.

Förbereds också är viktigt för din kost. Beståndet ditt kylskåp och skafferi med hälsosam mat val. Planera dina måltider och mellanmål, särskilt om du är på språng en hel del. Till exempel, är att ha nonperishable, hälsosamma mellanmål såsom mandlar lättillgängliga i din handväska, portfölj eller bil rekommenderas.

Titta när du äter och hur mycket du äter

Titta på hur mycket du äter och hur ofta du äter är också viktiga inslag i en hypoglykemi kost. Ät fem till sex små måltider per dag (eller tre måltider och två till tre mellanmål). Genom att göra så, bör blodsockernivåer förblir mer konsekvent och du kommer att märka färre droppar i blodsocker.

Hoppa inte över måltider eller mellanmål, och inte vänta tills du är märkbart hungrig. Använd klockan som din guide på när man ska äta. Äta varje två till tre timmar är bäst. Detta hjälper till att hålla en stadig ström av bränsle som rinner genom systemet. Utan bränsle, kommer ditt blodsocker sjunka och du kommer att förlora energi, känner dig yr och eventuellt illamående.

Måltider och mellanmål bör vara liten. Enligt "Hypoglykemi: Classic Healthhandbook", du bör äta tillräckligt så att du inte är hungrig men inte så mycket att du är fyllda. Matmissbruk kan leda till kroppens blodsockernivå att spetsa och sedan sjunka.

Lyssna på din kropp

Individualisering är nyckeln. Det finns ingen one size fits all när det gäller hypoglykemi. När det gäller mat och dryck, lyssna på din kropp. Du vet vad som fungerar för dig och vad som inte fungerar. Ibland kommer du att märka ett samband mellan vad du har ätit och dina symtom. Eliminera dessa livsmedel eller drycker som är besvärande. Om du tror att din medicin bidrar till hypoglykemi, kontakta din läkare. Men sluta inte att ta mediciner utan att tala med en läkare.