XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

doft Risker


En doft är en komplex blandning av kemikalier för att göra en produkt mer tilltalande för luktsinnet. De flesta dofter i saker som parfym, cologne eller tvättmedel och andra rengöringsprodukter är oljebaserad och kan innebära en viss risk för användarna. Dessa risker sträcker sig från mild till irriterande att gravt livsförändrande.

allergiska reaktioner

En allergisk reaktion kan ha valfritt antal symptom, även om svaret på doften spelar & # 039; t verkar som den typiska allergisk reaktion. Nysningar och andningsproblem är ofta en omedelbar reaktion på en doft. Mer subtila allergiska reaktioner mot dofter kan inkludera huvudvärk och kronisk bihåleinflammation. Sinuit långvarig inflammation eller instängdhet i sinus passager. Många människor behandlar den med over-the-counter medicin. Långvarig exponering för kemikalier i dofter kan leda till astma och andra luftvägsproblem.

Kemisk känslighet för multipel

Multipel kemisk känslighet är när de som haven & # 039; t varit allergisk eller känslig för vissa kemikalier plötsligt reagerar på dem. Dofter innehåller en mängd olika kemikalier, och de flesta av dessa är kemikalier som vi inte är medvetna om. Symptomen på multipel kemisk känslighet kan inkludera milda reaktioner, liknande tillfälliga allergiska reaktioner som nämnts tidigare, eller allvarliga reaktioner. Multipel kemisk känslighet kan vara så illa att de som har det stanna inomhus av rädsla för att komma i kontakt med kemiska dofter.

hormonella Störningar

Många tillverkare av dofter anser att deras formler hemlighet och don & # 039; t ingrediensförteckningen. Vissa dofter innehåller kemikalier som har visat sig efterlikna naturligt producerade hormoner. Med långvarig användning, kan dessa syntetiska hormoner störa kroppens & # 039; s förmåga att producera och tolka sina egna naturliga hormoner. Kemikalier som imiterar östrogen och sköldkörtelhormon är bland de vanligaste och kan leda till allvarliga hormonell obalans.

Missbildningar

Enligt Environmental Working Group, är dietylftalat en vanlig ingrediens av dofter. Denna kemikalie stör utvecklingen av reproduktionsorganen hos ofödda manliga barn och med tillverkningen av spermier hos vuxna män. Environmental Working Group testade 17 hushållsprodukter och fann dietylftalat i 12. Andra kemikalier är också kopplade till fosterskador och ofta inte är noterade på andra än under samlingsnamnet etiketter "doft."