XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Effekterna av Micro-joniserat vatten på tandhälsa


Ett antal fördelar har tillskrivits mikro avjoniserat vatten, även om det finns begränsad forskning om fastställande av verkliga fördelarna. Egenskaperna för denna typ av vatten är inte i fråga, joniserat vatten är inte lika sur som vanligt dricksvatten, och det är rikt på syre joner. Mindre surt, har mineraliserad vatten teoretiska fördelar för din tandhälsa.

alkaliskt pH

De flesta människor njuta av sura drycker, inklusive läsk, och dricka mikrojoniserat vatten kan teoretiskt bidra till att återställa munnens pH till en mer basisk nivå. Micro-joniserat vatten kallas också alkaliskt joniserat vatten, vilket tyder på att dess pH-värde är inte så surt som vanligt dricksvatten. Med munnen vid ett högre pH, tänderna är mindre känsliga för karies.

Kick av mineraler Begynnande Karies

Vissa mikro avjoniserat vatten produkter har mineralämnen, däribland kalcium. Eftersom kalcium är en av de faktorer som krävs för att remineralisera emalj, kan dess närvaro i vattnet teoretiskt hjälpa kroppens försvar mot mycket små håligheter. Dessutom hjälper fluoriderat vatten att förhindra karies, eftersom fluor inte bara har antibakteriella egenskaper men spelar också en roll i uppfriskande kropps emalj.

Kämpa orala bakterier

Micro-joniserat vatten är rik på syrejoner som teoretiskt kan ha antibakteriella effekter. Munhålan innehåller aeroba och anaeroba bakterier, där de förra behöver syre för att överleva och den senare blomstrande i frånvaro av syre. Närvaron av extra syrejoner kan skada de anaeroba bakterier, vilka är ansvariga för utvecklingen av sjukdomar i tandköttet och dålig andedräkt.

Osäkerhet av förmåner

Food and Drug Administration har inte utvärderat alla de rapporterade fördelarna med mikrojoniserat vatten. Därför ovannämnda fördelarna är teoretiska, potentiella fördelar, som grundar sig på egenskaperna hos denna typ av vatten. Ytterligare forskning behövs för att undersöka de praktiska fördelarna med mikrojoniserat vatten.