XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Avokado, en fet tropisk frukt känd för sin smörig konsistens och mild smak, är en populär del av hälsosam mat i hela världen. Förutom att leverera folat, kalium, C-vitamin och flera andra viktiga näringsämnen, är en avokado en utmärkt källa till essentiella fettsyror. De konsumerar en begränsad eller vegansk kost kan dra nytta av användningen av avokado att leverera dessa kritiska föreningar. Dock är dess näringsprofil inte idealiskt för personer som äter en konventionell amerikansk diet.

Alfa-linolensyra

Enligt NutritionData.com, en 1-kopp servering av avokado innehåller 253 milligram av alfa-linolensyra, en omega-3 fettsyra. Denna essentiella fettsyror erbjuder flera viktiga fördelar för hjärtat, leder och centrala nervsystemet. Emellertid avokado innehåller en ganska liten mängd jämfört med en persons totala behov av föreningen.

Linolsyra

En portion av avokado innehåller en generös 3886 milligram linolsyra, en omega-6 fettsyra. Denna essentiell fettsyra, som finns i de flesta fettrik mat, gör det möjligt för många viktiga funktioner i kroppen. Men dietister varnar för att de flesta amerikaner får för mycket av denna viktiga förening, inte för lite. Ändå fetter som finns i avokado är huvudsakligen enkelomättade och presentera ett hälsosammare alternativ till ost och smör.

Oljesyra

Avokado innehåller oljesyra, en enkelomättat omega-9-fettsyra som också finns i olivolja. I april 2009 rapporterade BBC att detta hälsosamt fett förening kan förbättra minnet och hjärnans aktivitet; tidiga tecken tyder också på att det kan förbättra kolesterolnivåer.