XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

En födelseprocess boll är en stor övning eller pilates boll som kan användas för träning under graviditeten, arbetskraft, och postpartum träning. Den födelseprocess boll ger ökad komfort och stöd till gravida kvinnor och kan vara ett verktyg för att förbereda förlossningen samt för att föda barnet.

under graviditeten

Under graviditeten, kan du använda en födelseprocess boll för motion och att förbereda dig för förlossningen. Många gravida kvinnor tycker att födelseprocess boll är ett bekvämt alternativ till traditionella stolar, och de kommer att sitta på dem samtidigt som du arbetar på datorn, titta på TV, eller äta. Du kan sitta på bollen och rock eller studsa försiktigt för att bidra till att öppna upp dina bäckenbenet och sänka barnet i läge som förberedelse för förlossning. Du kan också finna det fördelaktigt att knäböja på golvet och luta på bollen för att flytta barnet till en mer bekväm position. Lutade sig tillbaka mot bollen (med bollen placerad mellan ryggen och en vägg) kan också ge lindring av ryggsmärtor under graviditeten. Många kvinnor tycker också att det lättare att utföra sina Kegel övningarna (för att stärka musklerna innan förlossningen) samtidigt som sitter på sina födelseprocess bollar.

under Labor

Den födelseprocess boll ger möjlighet för dig att flytta på olika sätt än att sitta i en säng eller en stol, som kan göra dig mer bekväm under förlossningen. Du kan sitta på bollen för att hjälpa barnet droppe i förlossningskanalen, och även för att räta ut ryggraden och ger dig alternativ för rörelse under värkarna.
Vissa kvinnor även ge födelse när du använder födelseprocess boll, i stället för den traditionella ståndpunkt ligger i en säng. Du kan sitta på bollen, luta över den, eller sitta på huk tillbaka till det stöd under förlossningen; detta ofta ger lättare leverans än de traditionella positioner.

postpartum pass

Efter förlossningen kommer du antagligen angelägen om att komma tillbaka till din före graviditeten form. Däremot kan utöva vara svårt om du fortfarande återhämtar sig från smärtor förlossning, som även kan innefatta stygn. Om din läkare ger dig godkännande, kan du använda din födelseprocess bollen för att hjälpa dig att få tillbaka i form efter barnet anländer.

Du kan luta sig mot bollen med ryggen och axlarna placerade på bollen och dina ben ut framför, böjda knän i 90 graders vinkel. Lyft benen, alternerande sidor, för en enklare benlyft än att sitta på golvet. Du kan också använda födelseprocess boll för att stödja dig under sit ups, eller att sitta på medan du lyfter vikter för att bygga arm muskler.

Ett annat alternativ är att ligga på golvet med böjda knän upp och över födelseprocess boll, och turas om att höja dem från den positionen. Födelse bollen kan ge dig det stöd du behöver för att träna efter leverans utan att anstränga din kropp med traditionella övningar.