XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Föräldrarnas engagemang i de andliga livet för barn

Din roll som förälder inte bara handlar om att ta hand om dina barns fysiska behov och ger en säker och fostrande miljö, men också inkluderar att påverka dina barns andliga liv. Medan andlighet kan betyda olika saker för olika människor - som att gå till kyrkan eller en moské, eller helt enkelt meditation och bön - trossystem dina barn utvecklas när de är unga kan hjälpa dem när de växer upp i vuxen ålder.

Betydelse

De värden som du lär dina barn kommer att påverka vilken typ av vuxna blir de, liksom de värderingar som de passerar till sina barn. Dessutom kommer stöd att barnen får från ett trossystem se dem genom svåra tider när de växer. Enligt University of Maryland webbplats, kvaliteter som hopp, tro, förlåtelse, kärlek, socialt stöd och bön har en märkbar effekt på hälsa och helande. Lära dina barn dessa egenskaper inte bara kan hjälpa dem i deras sociala relationer när de är unga, men med dessa egenskaper kan hjälpa dem att hantera under svåra tider när de växer.

vänliga Mekanismer

Påverka dina barns andliga liv betyder inte att spendera varje dag predika för dem. Undervisning barn om andlighet innebär också att ge dem en möjlighet att uttrycka sina åsikter och känslor mot din tro som förälder. Familje andakter ta alla att prata om deras valda andliga vägar. Som förälder är öppen och tillmötesgående gör att dina barn att växa andligen utan dem att känna som om du tvingar dina val på dem. Var noga med att bara diskutera vad de är bekväma att diskutera, för att undvika ämnen som gör dem obekväma, såsom döden och döendet, tills de är redo att diskutera dem. Du kan presentera dem för svåra ämnen genom lämpliga barnböcker och filmer följt av diskussion.

förebilder

Under de första åren av deras liv, barn härma sina föräldrars beteende. Du kan inte förvänta dina barn att leva andliga liv om du inte bor en. Till exempel, om du inte tror på bön, skulle det vara svårt att be dina barn att be före måltid. Det är ditt ansvar som förälder att modellera med äkthet trossystem du vill att dina barn att utvecklas. Om dina barn ser du läser Bibeln varje dag och lever enligt Bibeln, är de mer benägna att följa en liknande väg tro än om du inte modellera denna typ av beteende.

Förstå Barns Behov

Förstå dina barns behov ser till att ert inlägg är ändamålsenligt och effektivt. Barn behöver olika nivåer av andligt stöd baserat på deras ålder och omständigheter. Till exempel, när dina barn är unga, de accepterar vad du säger om tro och andlighet som sanning. Du kan inleda Bibelns berättelser och göra hem-baserade aktiviteter, såsom meditation, för att öka chanserna för dina barn utveckla starka tro. Tonåringar, å andra sidan, genomgår mer kamp sortering ut och förstå andliga sanningar. De frågar fler frågor och söka svar från kamrater. I den här åldern, låta dina barn att utforska, underhålla standarder såsom att gå till kyrkan varje söndag, vara redo och öppen för diskussioner om tro och andlighet, och tillbringa tid med dina tonåringar i bön.