XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Förebyggande av levercancer


Under revbenen ligger den största organ i kroppen, levern. Levern spelar en viktig roll i din överlevnad, ta bort avfall från kroppen och producerar koagulering medel som behövs för att stoppa sår från blödning. Levern är också sammansatt av många typer av celler, vilket gör levern benägna att utveckla olika typer av tumörer. Det finns flera förebyggande åtgärder du kan vidta för att undvika möjligheten att utveckla levercancer.

Hepatit B Vaccination

En av de största förebyggande åtgärder du kan vidta för att förhindra levercancer är att vaccinera mot hepatit B. Om du utvecklar hepatit B, kan effekterna av viruset på levern orsaka allvarlig cirros. Kronisk hepatit B-infektion kan också leda till levercancer. Enligt grunden för Hepatitis B, nästan 80 procent av alla primär levercancerdiagnos i hela världen är ett resultat av kroniska hepatit B-infektioner.

Undvika riskbeteende

Undvika riskabla beteenden som kan öka dina chanser att upphandlande hepatit C. Om du är sexuellt aktiv, engagera sig i säker sex. Använd alltid kondom, särskilt om du inte hälsostatus av person du sexuella relationer med. Använd inte IV droger. Enligt Mayo Clinic, en av de största faktorerna i hepatit C-infektion, är användningen av smittade nålar. Om du får en piercing eller tatuering, vara absolut säker på att alla instrument som används är steriliserade. En hepatit C-infektion som går oupptäckt eller obehandlad kan leda till skrumplever och levercancer.

lever Screening

En av de mest skrämmande aspekterna av att utveckla levercancer är att sjukdomen är en tyst cancer. Symtom kommer inte att utvecklas förrän cancern har avancerat kraftigt. Vid tiden du diagnostiseras med sjukdomen, hoppet om aggressiv behandling blir utmanande. Enligt grunden för Hepatitis B, om du lider av kroniska hepatit B-infektioner, du ska kontrolleras för levercancer. Om du har en risk att utveckla sjukdomen på grund av familjehistoria, till skrumplever på grund av alkoholmissbruk eller till en hepatit C-infektion, eller om du är afro-amerikanska eller asiatiska, du bör också undersökas.

Begränsa alkoholkonsumtionen

Överdriven alkoholkonsumtion kan leda till omfattande skador av levervävnad, som sedan kan leda till skrumplever. Enligt den amerikanska Lever Foundation, kan cirros orsaka ärrbildning i levern, som sedan kan utvecklas till levercancer. Du kan också utveckla fettvävnad eller alkohol hepatit. Till slut, på grund av långvarig överdriven alkoholkonsumtion, kan du öka din risk att utveckla levercancer. Om du konsumerar alkoholhaltiga drycker, bör du inte ha mer än två drinkar i en dag.

Undvik Riskfaktorer

Undvik faktorer som ökar dina chanser att utveckla cancer. Rökning och övervikt kan vara bidragande faktorer i utvecklingen av cancer. Rökning skapar utvecklingen av abnorma celler som kan leda till tumörbildningar och slutligen cancer. Om du är en rökare, försök att sluta. Träning och bibehålla en hälsosam vikt kan också hjälpa mot den potentiella risken för att utveckla cancer. National Cancer Institute kan förse dig med ytterligare information för att hjälpa dig att sänka dina odds att utveckla levercancer.