XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Frukt & amp; Grönsaker för friska nerver och muskler

Översikt

De vitaminer och mineraler i frukt och grönsaker främja en lämplig utveckling av nerver och muskler. Att äta grönsaker bidrar också bibehålla hälsan hos dina muskler och nerver, att stärka dem och hålla dem från att bryta ner. Både färska och frysta grönsaker ger positiva hälsoeffekter. Ät en mängd olika frukter och grönsaker dagligen för optimal hälsa, rekommenderar Centers for Disease Control and Prevention.

Citrusfrukt

Folsyra, som finns i berikade apelsinsaft och grapefruktjuice, är avgörande för vävnadsutveckling. Berikade juice kan också innehålla kalcium, som spelar en roll i muskelsammandragningar och hjälper nerver fungerar korrekt. Citrusfrukter är också en bra källa till vitamin C, som främjar sårläkning.

bananer

Bananer kalium, som hjälper musklerna. Kalium är också viktigt för hälsan hos ditt nervsystem. Bananer är också en bra källa till B6.

korsblommiga grönsaker

Korsblommiga grönsaker, såsom broccoli, blomkål och brysselkål innehåller vitamin B6, viktigt för korrekt nervfunktion. Korsblommiga grönsaker är också en bra växt källa till kalcium. Du behöver kalcium för korrekt nerv och muskelfunktion.

bladgrönsaker

Mörkgröna bladgrönsaker som spenat, grönkål och mangold är en av de få växtkällor av magnesium. Din kropp använder magnesium för att transportera syre till dina muskler och nerver, så att de kan fungera. Bladgrönsaker innehåller också folsyra och kalcium.

Potatisar

Potatis ge kalium, som din kropp behöver för korrekt överföring av signaler från nerverna till andra delar av kroppen. Kalium spelar också en roll i muskelsammandragningar. Potatis innehåller också B6 för nervfunktion.