XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Viktminskning kirurgi kan vara ett bra alternativ att överväga för dem som lider hälsorisker på grund av fetma och har svårt att gå ner i vikt. Det finns i allmänhet två alternativ för viktminskning kirurgi: gastric bypass och Lap-Band. Varje har sina för- och nackdelar som patienter bör väga noga med sin vårdgivare.

Procedur

Gastric bypass är en komplex operation som involverar kirurgiskt förändra flera delar av mag-tarmkanalen. Lap-Band är mycket mindre invasiv, installera en justerbar silikon ring runt magen. Det är inte permanent ändra organ och kan tas bort vid behov.

Återhämtning

Gastric bypass innebär narkos, vanligtvis tar ungefär fyra timmar. Det kräver tre till fem dagar sjukhusvistelse. Lap-Band kirurgi innebär också narkos, vanligtvis tar cirka 75 minuter, och kräver i allmänhet en tre dagars sjukhusvistelse.

risker

Gastric bypass risker inkluderar snabb viktminskning, slapp hud, tarm blockering tarminnehåll läcker in i buken, förlust av muskelmassa, mal-absorption av näringsämnen, intolerans mot kolhydrater och socker, och operationen har en 2 procent dödlighet. Lap-Band risker inkluderar band slirning, erosion där bandet fungerar i magen, påsen utvidgningen och kirurgi har en 0,05 procent moral hastighet. Båda operationer innebär en risk för infektion, illamående, kräkningar, utveckling av överkänslighet mot livsmedel och förlust av muskelmassa.

Resultat

Båda operationer kan leda till betydande viktminskning, och bidra till att lösa eller vända högt blodtryck eller kolesterol, astma, andningsproblem, sömnapné, sura uppstötningar, halsbränna, smärta i nedre ryggen och degenerativ disksjukdom. Gastric bypass har större framgång i att lösa eller backhjärtsjukdomar, diabetes och urininkontinens.

överväganden

Gastric bypass resulterar i en snabbare viktförlust, medan Lap-Band viktminskning är mer gradvis så att huden anpassar bättre och bottnar mindre. Lap-Band är säkrare för kvinnor förväntar sig att bli gravid, eftersom bandet kan justeras så födointag kan öka, och eliminerar risken för fosterskador i samband med gastric bypass på grund av vitamin- och mineralbrist.