XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Grundläggande Cuts av grönsaker

Skär grönsaker fungerar som snabb plockmat eller läcker tillägg till recept inklusive pasta, sallader, soppor, stek och många andra snabblösning måltider. Dessutom, olika storlekar grönsaksbitar lägga olika smaker och texturer till disken. Förstå några enkla vegetabiliska nedskärningar hjälper dig att få rätt storlek och mängd grönsaker för dina recept.

hacka grönsaker

En grundläggande skuren för grönsaker är hackning, som är ett snitt som skapar grova, medium eller fina oregelbundna bitar. Malet grönsaker är den minsta formen av hackade grönsaker, och är sammansatta av små, oregelbundet formade bitar. Malet grönsaker smaksätta rätter medan större bitar lägga textur också.

Skivning och tärning

Skivade grönsaker är de som skärs i tunna, platta, likformiga bitar. Tärnings innebär skära grönsaker i små likformiga kuber som är 1/8 tum till 3/4 tum i storlek. Den minsta stil tärningarna kallas "brunoise." Tärnade grönsaker kategoriseras också som små, medelstora och stora, enligt Utah State University Extension. En liten tärnade grönsaker är 1/4 tum kubik, är medel halv tum kubik och stor innebär en grönsak kub som är ungefär 3/4 tum.

Skal och Peeling

Paring och fjällning är grundläggande nedskärningar som refererar till att ta bort huden av grönsaker och används ofta omväxlande. Paring sker med en kniv för att avlägsna de tjocka skinn av grönsaker som gurkor. En potatisskalare tar bort den tunna huden på grönsaker som potatis eller morötter.

Grundläggande men Sounds Fancy

Grönsaker ibland skär med en teknik som kallas "julienne", vilket innebär att skuren i tunna strimlor som är runt 2 inches i längd, eller om storleken på tändstickor. "Chiffonade" är en annan term för att skära grönsaker i tunna strimlor; dock oftast hänför sig till skärning av blad objekt, till exempel sallad eller örter, i små tunna bitar.