XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Hälsofördelar Touchi Extract Supplement

Touchi extrakt är en fermenterad soja produkt tillverkad av svarta bönor. Förespråkarna hävdar att det kan bidra till att stödja hälsosamma blodsockernivåer. Det marknadsförs som en alternativ behandling för diabetes. Kliniska data gör tyder på att touchi extrakt har blodsockersänkande förmåga och kan vara en möjlig kompletterande behandling för att hantera högt blodsocker. Du bör dock inte använda alternativ medicin i stället för traditionell medicinsk vård. Du bör endast ta touchi extrakt efter samråd med din läkare.

Diabetes

Diabetes är en växande oro för hälsan. Det inträffar när kroppen inte producerar tillräckligt av blodsockret reglerande hormonet insulin eller inte svarar ordentligt på insulinproduktionen. Detta orsakar högt blodsocker, vilket skadar dina nerver och organ. Kliniska data tyder på att touchi extrakt hämmar en socker metaboliserande enzym som kallas alfa-glukosidas. Denna effekt minskar mängden kolhydrater du absorberar. En klass av diabetes läkemedel som innehåller läkemedels Precose fungerar också genom alfa-glukosidas inhibition.

Minskar blodsocker

En studie som publicerades i juni 2001 numret av "Journal of Nutritional Biochemistry" den undersökte effekterna av touchi extrakt på patienter med icke-insulinberoende typ 2-diabetes. Patienterna tog 300 milligram av touchi extrakt tre gånger dagligen före varje måltid för sex månader. Resultaten tyder på att touchi extrakt minskar avsevärt blodsockernivåer, med inga rapporterade biverkningar.

Andra fördelar

Fermenterade sojaprodukter är ofta förknippad med andra hälsofördelar såsom minskade blodtryck och minskade kolesterol. Studien i "The Journal of Nutritional Biochemistry" har noterat att patienterna upplevde en minskning i totalt kolesterol och en signifikant minskning av triglyceridnivåer efter konsumerar touchi extrakt. Samtidigt verkar touchi extrakt för att öka något high-density lipoprotein, vilket är en fördelaktig form av kolesterol. HDL transporterar kolesterol till levern för eliminering, vilket bidrar till lägre totala kolesterolnivåer.

försiktighetsåtgärder

Det behövs fler studier, men kliniska data tyder på att touchi extrakt kan bidra till att främja hälsosamma blodsockernivåer. Efter undersökning, Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet panel för dietprodukter, nutrition och allergier slutsatsen att touchi extrakt är säker för de föreslagna användningsområdena. Toxicologytest visade inga allvarliga biverkningar. Touchi extrakt är allmänt tillgängliga i 500-milligram kapselform. Du hittar den på nätet eller på din lokala hälsokostaffär. Om du är diabetiker, försök inte att självmedicinera med touchi. Diskutera alla potentiella behandlingar med din läkare.