XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Från tid till annan, vi måste alla uthärda obehag och förargelse i samband med halsont och hosta. Även om dessa inte är livshotande hälsoproblem, de har verkligen potential att störa våra dagliga aktiviteter och rutiner, om de inte hanteras väl. Lyckligtvis finns det ett antal effektiva rättsmedel.

Inandning

Inandas ångan från varmt vatten kan hjälpa att rensa luftvägarna och lossa slem i halsen och lungorna. Inandning underlättar också irritation i samband med halsont och hosta. Tillsätta några droppar eukalyptus i en kastrull med kokande vatten och andas in ångan kommer att göra underverk i öppna luftvägarna i bröstet och näsan. Att dra största möjliga nytta av inandning, böja sig en hink eller bassäng med varmt vatten och drapera en handduk över huvudet för att förhindra ånga från att fly. Att föra in ett par droppar aromatiska oljor såsom eukalyptus, cypress, ceder, jasmin, myrra och pepparmynta i det varma vattnet är också fördelaktigt.

Matvaror

Trycka på några lökar av vitlök och vissa ingefära och blanda saften med varmt vatten. Du kan också lägga in lite frisk lime eller citronsaft och en sked honung. Honungen har en lugnande effekt på halsen och kan lindra hosta. Hot och kryddig livsmedel har en gynnsam effekt i att lossa slem som skapats av halsont och hosta. Äta hot chili peppers, kryddstark mat och pepparrot. Tänk på att andra livsmedel har effekten att öka slemproduktion. Undvik kött, stekt och fet mat och mejeriprodukter som mjölk, ost, yoghurt och smör.

vätskeintag

Dricka mycket vatten är mycket fördelaktigt. Vatten är en naturlig slemlösande och mycket effektivt i gallring slemhinnor och lossa hosta. Tillsammans med vatten, hjälper det att dricka massor av färsk frukt och grönsaksjuicer eftersom dessa är rika på olika vitaminer, mineraler och enzymer och ger dig en bra närings uppsving. C-vitamin, till exempel, är till stor hjälp i kampen mot infektioner och hög tillgänglighet i de flesta frukter. Också dricka massor av varma örtteer.

Zink

Zink tros ha en bestämd läkande effekt i fall av halsont och hosta. Forskningsstudier har visat att zink bidrar till att minska svårighetsgraden och varaktigheten av den åkomma, men andra studier har visat att så inte är fallet. Emellertid är zink också känd för att stärka immunförsvaret och kan därför vara till nytta i fall av halsont och hosta, enligt University of Maryland Medical Center.

Naturläkemedel

Naturläkemedel är välkända för läkning inverkan på olika hygienkrav, inklusive halsont och hosta. Det finns flera naturliga kosttillskott som fungerar effektivt för att minska symptomen av halsont och hosta. Holy Basil och lakrits, till exempel hjälp i kampen mot infektion, öka immunitet och har en lugnande effekt på en halsont.