XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Hälsosamma mjölk att dricka om du vill gå ner i vikt

Nyckeln till att förlora vikt är att skapa en kalori underskott genom att äta färre kalorier än du behöver för dina dagliga aktiviteter. Du kan gå ner i vikt medan inklusive alla typer av mjölk i din kost så länge du ta kalorier det innehåller hänsyn och hålla dig inom din rekommenderade dagliga kalori gräns för viktminskning. Vissa typer av mjölk kan ha en fördel framför andra när det gäller viktminskning, dock.

kaloriinnehåll

Att välja en lägre kalori mjölk kan hjälpa dig att skära kalorier och gå ner i vikt. Detta innebär att undvika helmjölk, som har 149 kalorier per kopp, och 2 procent mjölk, som har 122 kalorier per kopp, till förmån för skummjölk, som har bara 83 kalorier per kopp. Nondairy mjölk kan hjälpa dig att skära kalorier ytterligare, speciellt om du väljer osötad versioner. Osötad mandelmjölk har bara 30 kalorier per kopp, har osötad kokosmjölk 45 kalorier per kopp och lin mjölk har 50 kalorier per kopp. Sojamjölk är lite högre i kalorier, med cirka 80 per kopp, och ris mjölk är ännu högre, med 120 kalorier per kopp.

kalciumhalt

Att äta en kost högre i kalcium kan göra det lättare för dig att gå ner i vikt, enligt en studie publicerad i "Obesity Research" i juli 2005. En kopp helmjölk ger ca 28 procent av det dagliga värdet för kalcium, innehåller två procent mjölk cirka 29 procent av DV och skummjölk har cirka 30 procent av DV per kopp. De flesta nondairy mjölk är berikade att ge betydande mängder av kalcium också. Till exempel, lin och ris mjölk innehåller cirka 30 procent av DV för kalcium i varje kopp, och kokos, mandel och sojamjölk innehåller ungefär 45 procent av DV.

Viktminskning Överväganden

Forskningen motstridiga om huruvida mejerimjölk ger fördelar mer viktminskning än nondairy mjölk. En studie som publicerades i "Journal of American Dietetic Association" i oktober 2007 visade att berikade sojamjölk var lika effektivt som mejerimjölk för att optimera viktminskning. En annan studie, publicerad i "Nutrition, Metabolism och kardiovaskulära sjukdomar" i juli 2011, fann att dricka mejerimjölk förbättrad viktminskning resultat mer än dricka berikade sojamjölk eller ta kalciumtillskott.

andra överväganden

De flesta typer av nondairy mjölk är mycket lägre i protein än komjölk. Även om de flesta amerikaner får massor av protein från sin kost och därmed behöver inte oroa sig för sin proteinintag, kan det bidra till att öka känslan av fullkomlighet, vilket kan göra det lättare att gå ner i vikt. En kopp helmjölk har 8 gram protein, men samma mängd mandel, kokos eller ris mjölk har bara ett gram. Lin mjölk inte innehåller något protein, men sojamjölk ger ca 6 gram per kopp.