XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Hampa Seed Oil for Skin

Hampa olja kommer från Cannabis sativa växt men också oftare kallas cannabis eller marijuana. Möjligen mer känd mer för sina narkotiska egenskaper än dess terapeutiska användningar och fördelar, är själva oljan är rik på essentiella fettsyror. Enligt Ecomall.com, kan hampa olja förhindra vätskeförlust i huden och hjälpa till att förhindra för tidigt åldrande, och är effektivt vid upprätthållande fuktbalans. Det kan också vara användbara för att lindra vissa hudåkommor såsom eksem, akne och psoriasis.

Essentiella fettsyror

Hampa olja består av omega-6 och omega-3 essentiella fettsyror, enligt Ratical.com. En kombination av essentiella fettsyror är nödvändiga för friska cellproduktion och god hudens hälsa. Många av de västerländska kost idag innehåller inte en bra balans mellan omega-6 och omega-3 essentiella fettsyror. Inklusive hampaolja i din kost ger en utmärkt källa till dessa två essentiella fettsyror och är också en mycket bra näringskälla. Tillhandahåller denna balans till din kropp kommer att bidra till att förbättra några kroniska torra hudåkommor såsom eksem eller dermatit.

Gamma-linolensyra

Hampfrö olja är också rikt på gamma-linolensyra, eller GLA. Detta är en annan typ av omega-6-fettsyra, och enligt Ratical.com, den har ett antal hud hälsofördelar och anti-inflammatoriska egenskaper. GLA är förmodligen mer känd som nattljusolja eller gurkörtsolja; dock går åsikterna isär om fördelarna med att lägga till denna olja till din diet.

dermatit

Enligt en studie utförd i Finland, hjälper hampfrö olja lindra dermatit, en inflammation i huden. Detta beror på balansen mellan omega-6 och omega-3-fettsyror. Studien genomfördes 2005 av forskaren J. Callaway och publicerades i 2005 "Journal of Dermatologisk behandling." Callaway fann att symptom på torr hud och klåda förbättrats avsevärt i dermatit sjuka efter att ha använt hampfrö olja i 20 veckor.

Användning i kosmetika

Hampfrö olja används i olika kosmetiska produkter, inklusive hudkrämer, schampo, raklödder, läppbalsam och solkrämer. Även om det finns många påståenden om hampa olja effekt på huden, så länge dessa påståenden fortfarande obekräftade enligt Kosmetika Cop. Hampfrö olja är en naturlig fuktighetskräm och kan bidra till att göra din hud känns mjuk och mjuk samtidigt som de fungerar som en barriär och förhindra vätskeförlust. Hampa är också rik på vitamin D, vilket är nödvändigt för kalciumupptag för att uppnå mjuk, smidig och återfuktad hud.

Säkerhet

Folk kan fråga om hampa olja har någon psycho eller om det är faktiskt säkert att ta. Enligt Ratical.com under tillverkningsprocessen några psyko föreningar avlägsnas. Stammarna av hampfrö som odlas och används för oljeproduktion har en mycket låg harts för att börja med, och när de går igenom tillverkningsprocessen och tvättas och pressas, är slutprodukten eller harts fri från psyko föreningar eller tetrahydroconnabinol (THC).