XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Har jag tilltäppta artärer Om jag har högt kolesterolvärde?

Med högt kolesterol inte nödvändigtvis betyda att du har tilltäppta artärer, eller ateroskleros. Du kanske eller kanske inte har ateroskleros, men det är omöjligt att veta med bara resultaten av ett kolesteroltest. Höga nivåer av low-density lipoprotein eller LDL, kolesterol - ibland kallas "onda" kolesterolet - är förknippad med en ökad risk för åderförkalkning och hjärtsjukdomar. Medan den exakta innebörden av denna förening är oklart, American Heart Association 2014 rapport om hjärtsjukdom och stroke statistik visar högt kolesterol som en viktig riskfaktor för hjärtsjukdom.

Atherosclerosis: Så här börjar

Åderförkalkning är den främsta orsaken till hjärtsjukdomar, den ledande dödsorsaken i USA för både män och kvinnor. Ateroskleros är en tyst inflammatorisk sjukdom som utvecklas under en livstid. Det börjar med skador på inre kärlväggen. Hur och varför den ursprungliga skadan börjar är inte helt klarlagd, men högt blodtryck och rökning är kända för att vara vanliga bidragande orsaker. Eftersom kroppen arbetar för att reparera skadan, fett, kolesterol och andra ämnen samla på platsen för skadan, bränslepåfyllning mer inflammation som håller aterosklerotiska processen går.

Rollen av kolesterol

Även om de exakta roll kolesterol spelar fortfarande oklart, bevisen hittills visar tydligt att ett förhöjt LDL-kolesterol utgör en betydande risk för utveckling av åderförkalkning. Debatten fortsätter om huruvida det faktiskt direkt orsakar åderförkalkning. En December 2007 artikel i "The Lancet" analyserade resultaten av 61 studier och rapporterade "övertygande bevis" för att högt kolesterol är associerat med en ökad risk för hjärtsjukdomar. En rapport i "Vascular hälsa och riskhantering" juli 2012 avslutade association mellan kolesterolnivåer och coronary dödar hjärtsjukdom i 61 studier utvärderas av "The Lancet" artikel "var exponentiell, kontinuerlig, och observerades vid alla åldersgrupper."

fortsatta Frågor

Forskning hittills tyder på att höga nivåer av LDL-kolesterol är en markör - eller ett tecken - av ökade risker hjärthälsa. Men helt enkelt sänka kolesterolet i sig har inte visat sig minska risken för hjärtsjukdomar avsevärt, och den bästa medicinska förvaltning kräver en bredare ansats. Den juli 2012 artikel i "Vascular hälsa och riskhantering" rapporterade att sänka kolesterol via statiner har visat sig minska risken, men dessa läkemedel verkar på mer än bara kolesterol. Mediciner vars enda effekt var att sänka kolesterol har inte visat sig vara lika effektiva för att minska risken för hjärtsjukdomar.

sänka kolesterol

American Heart Association och American College of Cardiologists rekommenderar livsstilsförändringar för att förhindra åderförkalkning och sänka kolesterolhalten i blodet. Dessa inkluderar träning i en måttlig till kraftig nivå i 40 minuter minst 3 dagar per vecka, rökavvänjning och viktminskning, om det behövs, och en hjärt-hälsosam kost. AHA och ACC rekommendera en kost baserad på grönsaker, frukt, fullkornsprodukter, magra mejeriprodukter, baljväxter, nötter och magert protein. De rekommenderar att folk begränsar sin konsumtion av godis och alkohol. Om livsstilsförändringar enbart vara ineffektivt för att minska kolesterol, kommer din läkare sannolikt förskriva lämplig medicinering, beroende på din totala risken för hjärtsjukdomar.