XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Cigarettrökning är inte bra för dina lungor eller hjärta, men det kan vara skadligt för håret också, särskilt för män som röker ett paket eller mer per dag.

Omlopp

Enligt Hairlossexpert.co.uk, en studie på manliga rökare fann att de har en större sannolikhet att gå skallig. Rökning hindrar cirkulationen, vilket kan vara en anledning till att manliga rökare lider av håravfall mer än sina icke-rökare motsvarigheter. Rökning påverkar cirkulationen i den utsträckning att graden av syre som blir till hårsäckarna har minskat avsevärt. Optimala syrenivåer behövs för en hårsäck att hålla sig frisk och fungerar korrekt.

Skada

Medicalnewstoday.com rapporterar att tidig debut androgen alopeci (tappar hår) kan orsakas av skador på håret papilla. Papilla orsakar hormoner och blod för att stimulera hårväxt och resulterar i ökad produktion av östrogen, vilket är bra för håret. När papilla är skadad, är östrogen inte produceras. När inte tillräckligt östrogen föreligger, androgener ta ledningen och orsaka håravfall. Enligt Eurealert.org, rökning skadar papillaceller som cirkulerar hormoner och blod, som stimulerar hårväxt.

åldring

När du röker, hastighet du upp åldrandet. Äldre män tenderar att förlora sitt hår snabbare än yngre män. Rökning är också tros påskynda början av grått hår och rynkor i ansiktet, samt håravfall.