XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Bältros, vetenskapligt kallas herpes zoster, är en virussjukdom som uppvisas av en smärtsam hudutslag och blåsor i ett visst område i en viss del av kroppen. Detta utslag liknar ofta en rand. Det finns många former av behandling för bältros, inklusive receptbelagda läkemedel. Men det finns också hem-baserade sätt att behandla hudutslag. Det är oftast bäst att konsultera en läkare för att avgöra det bästa tillvägagångssättet samt för att fastställa om din utslag är i själva verket orsakas av bältros eller någon annan hudsjukdom.

Kallt kranvatten

Tillämpa kallt kranvatten komprimerar använder mjuk trasa handdukar till bältros relaterade blåsor i 20 minuter flera gånger dagligen kommer att hjälpa torka blåsor ut. Detta bidrar också till att ta bort sårskorpor och minskar risken för bakterieinfektion. När blåsorna har torkat ut, upphör med kranvatten komprimerar, eftersom du inte kommer att vilja att torka ut huden kring utslag. Bältros blåsor är smittsam, så avyttra alla material som berör huden efter applicering av kompresser, eller tvätta dem noggrant.

Håll området rent

Att hålla drabbade områdena rena med tvål och vatten kommer också att lindra smärtan och spridning av blåsor. Dessutom har applicera vaselin till drabbade områden varit kända för att läka dessa blåsor också. Applicera alla artiklar som behövs.

majsstärkelse Bath

Liggande i ett badkar fyllt med vatten och majsstärkelse kommer att hjälpa lindra smärtan som är resultatet av bältros. Gör så i ungefär 20 minuter, företrädesvis precis före läggdags, för att uppnå optimala resultat.

Aloe Vera Blandning

Ett annat sätt att lindra smärta till följd av bältros är att blanda aloe vera juice med en matsked honung och några droppar purjolök juice. Purjolök juice kan köpas i många hälsokostbutiker.