XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Vad är Androgel?

Androgel är testosteron i en hydroalkoholgel bas. Appliceras direkt på huden, levererar Androgel dess aktiva ingrediens, testosteron, i blodströmmen under en period av 24 timmar efter applicering. Testosteron är från en familj av hormoner som kallas androgener och ibland noteras som en testoid. Androgener stimulera utvecklingen av manliga egenskaper hos ryggradsdjur. Androgel skapas i olika styrkor av testosteron --- 50 mg, 75 mg och 100 mg --- och levererar cirka 10 procent av testosteron dosen i kroppen. Androgel kan överföras genom hudkontakt vid appliceringsstället. Kvinnor bör inte använda eller komma i direkt kontakt med Androgel.

Ingredienser I Androgel

Androgel aktiva ingrediensen, testosteron, upplöses i en alkoholbaserad gel. Inaktiva ingredienser innefattar etanol, natriumhydroxid, renat vatten, Carbomer 980 och isopropylmyristat. Dessa ingredienser tillåta testosteron som skall tillämpas i en gelform och är farmakologiskt inaktiva betydelse de har ingenting att göra med arbetet på testosteron är tänkt att utföra. Alkoholbaserade geler används eftersom de absorberar lätt in i huden och ger en gradvis frisättning av deras verksamma beståndsdelar. Androgel är en sojabaserad testosteron produkt.

Vem gör Androgel?

Topiska farmaceutiska geler görs av licensierade laboratorier över hela världen. Androgel är gjord av Laboratoires Besins International i Frankrike för det amerikanska bolaget Unimed Pharmaceuticals, LLC som ägs av Solvay Pharmaceuticals, Inc. Besins specialiserat sig på tillverkning av hormonella läkemedel och behandlingar för män och kvinnor och är en mycket väletablerad och välkänd laboratorium . Ett patent för Androgel hålls i USA av Solvay Pharmaceuticals, Inc.

androgen~~POS=TRUNC

Androgel och androgen gel används som en terapi för androgenbrist. Används som en hormonersättningsterapi, hjälper Androgel de med liten produktion eller ingen naturliga produktionen av testosteron. Androgenbehandling bör övervakas av en läkare. Det finns patienter som har biverkningar som kan behöva identifieras och hanteras. Biverkningar kan inkludera ökad hårväxt, akne, huvudvärk, depression, bröst svullnad eller ömhet. En läkare kommer vanligtvis att justera dosen eller ändra styrkan av läkemedel för att minska eller ta bort biverkningar.

Andra Androgen Products

Produkter som liknar Androgel finns. Produkterna Androderm, Testim, Delatestryl och Striant är alla produkter som levererar en liknande resultat. Varje ska administreras av en läkare och har vardera olika effekter på hypogonadism och låga testosteronnivåer.