XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Design

En spruta eller hypodermisk nål, är en ihålig nål fäst till ett rör och en kolv-liknande anordning. I slutet av nålen är vässad för att möjliggöra en enkel ingång till huden. Kolven kan dras för att extrahera vätskor, eller skjuts för att infoga vätskor. Sprutor oftast förknippas med det medicinska området, och vanligen utformade för att sätta exakta mängder av vätskor i specifika områden. Röret är klart att tillåta människor att se innehållet i den, och nålen är ofta täckt med ett lock när den inte används för att förhindra eventuella olyckor. De flesta sprutor, oavsett användning, följ denna design.

basmaterial

Som nålar kommer i kontakt med huden och ofta tränga under det, det finns strikta normer för sprutmaterial. De är skyldiga att vara biokompatibla, steriliserbar och giftfri. Nålarna själva är vanligtvis tillverkade av rostfritt stål eller kolstål, och pläterades med nickel. De huvudsakliga rören är tillverkade av glas eller plast, och syntetiska gummin är gjorda för kolvhuvudet.

spruta Creation

Själva nålen skapas från uppvärmd stål som valsas och formas till en lång, ihålig tråd. Dessa trådar skärs därefter i varierande längder för att bilda nålen. Röret är skapad på ett liknande sätt. Plast eller glasmaterial levereras i pulverform, som upphettas därefter pressas genom ett munstycke. Detta bildar en lång slang som sedan också skuren i nödvändiga längder.

Mer specifikt formade material, såsom kolvarna, görs genom upphettning av plast i flytande form, sedan sätta dem i en form. När dessa formar har svalnat, kan de fästas till resten av delarna, vilket skapar sprutan. Cheferna för kolvarna kan också göras genom gjutning.