XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Koloncancer börjar vanligtvis i tjocktarmen eller ändtarmen. Denna typ av cancer kallas också kolorektal cancer. Alternativet för att bli av cancer är att genomgå en operation för att avlägsna cancerceller från det smittade området. Efter operationen är klar, det finns vissa saker som du behöver göra för att komma igång på din väg till återhämtning.

Instruktioner

1 Chew sockerfritt tuggummi i 1 timme tre gånger dagligen. Det finns en minskad aptit efter att ha kolon kirurgi och mer än troligt, kommer du inte att kunna äta. Dessutom kommer det att ta ett tag för dig att återgå till normal tarm aktivitet, så tuggar sockerfritt tuggummi kommer iväg samma reflexer som att äta, stimulera gastrointestinala hormoner i samband med tarmaktivitet.

2 Håll alla uppföljningsbesök. Hålla alla schemalagda möten efter operationen kommer att se till att du är på rätt spår och kommer att kunna återgå till normal verksamhet. Dessutom kan din läkare behöva köra ytterligare tester.

3 Inga tunga lyft. Du kommer att behöva ta det lugnt och avstå från att lyfta mer än 10 pund. Du kan medföra allvarlig skada eller komplikationer, så be en familj eller vän att hjälpa dig att lyfta hushållsartiklar.

4 Följ alla kost instruktioner. För de första dagarna, kan du få en flytande diet. Detta kan vara svårt om du har lust att äta, men tills din kropp fortsätter sin naturliga funktioner, måste du följa denna strikt diet.

5 Vila mycket. Opereras kan stjäla all din energi och du känner dig ganska trött mentalt och fysiskt. Avstå från att gå tillbaka till arbetet tills din läkare ger dig godkännande. Utse familj och vänner för att hjälpa dig runt i huset och köra dina ärenden för dig.

Tips

  • Söka en stödgrupp för cancer överlevande.
  • Om du märker blödning eller annan skadlig inverkan från kirurgi, kontakta din läkare omedelbart.