XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Lancets är små nålar av rostfritt stål, som ofta används med en fjäderbelastad blodprovstagaren, som sticka hål på huden för att få en liten bloddroppe som används för diabetesblodtestning. Lancet tillverkare föreslår att ersätta en lansett med varje prick. Återanvända lansetter kan medföra att nålen bli tråkig, smärtsam och ineffektivt. Steriliseringstekniker från Center for Disease Control kan användas på nålar av rostfritt stål, såsom lansetter.

Instruktioner

1 Ta lansetten från lansetten enheten efter att den har använts. Nya lansetter före användning är sterila och behöver inte steriliseras.

2 Ta tag i plast änden av lansetten med pincett och kör nål lansetten under rinnande vatten för att avlägsna blod och skräp.

3 Använd pincett, placera lansetten i en liten behållare och fylla behållaren med tillräckligt blekmedel för att täcka lansetten helt.

4 Låt lansetten att stanna kvar i blekmedel i minst 30 sekunder för att döda patogener.

5 Ta bort lansetten från blekmedel med pincett. Placera lansetten under rinnande vatten för att skölja bort blekmedel.

6 Låt lansetten lufttorka utan att röra någon yta som kan vara förorenade. Byt lansett i blodprovstagaren.

Tips

  • Rengöring av huden innan punktering med en lansett är viktigt att hålla bakterier från att komma in i kroppen. Använd en spritkompress kompress det område som ska punkteras och låt den lufttorka innan lansetten.
  • Återanvända en lansett, även en steriliserad Lancet, är inte lika säker som med hjälp av en ny, steril lansett. Lansetter är tillverkade för att användas en gång. Det finns en smörjande beläggning finns på nya lansetter som inte kan replikeras efter en lansett har använts, kan så ytterligare nålstick vara mindre bekväm och smidig än den första. Återanvändning av en lansett kan orsaka smärta från avtrubbade nål och steriliseringstekniker kan förvärra Avtrubbning.