XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Rosacea är en typ av hudutslag som kan variera från mild till svår. Det är oftast framträdande i ansiktet, särskilt näsa, öron, kinder och hals området. Området kan se inflammerad och röd, och rosacea åtföljs ofta av finnar eller blåsor. Konsultera en hudläkare om något av dessa villkor är uppenbara eller irriterande. Lyckligtvis kan du vända dig till antibiotika och speciella ansikts rengöringsmedel för att lugna rosacea och möjligen avvärja framtida skov.

Instruktioner

Hur bota Rosacea med antibiotika

1 Din hudläkare kommer förmodligen föreslå olika behandlingsalternativ. Om utslag är allvarlig, kan du räkna med att gå hem med recept inte bara för orala antibiotika utan också för utvärtes sådana.

2 Antibiotika förskrivs i fall som är särskilt intensiv och irriterande. Den typ av antibiotika kommer att bestämmas av läkaren på ett enskilt fall.

"Patienten kommer att använda antibiotika tills de är i en tillfällig remission", betonar Dr Charles J. Douchy of North Atlanta Dermatology. "Tänk på att rosacea är kontrollerbar, men inte botas."

3 Krämer används för att komplettera antibiotika. De lugna huden och lindra en del av den irritation som är associerad med utslag.

4 Personer med rosacea har mycket känslig hud, så de måste använda milda produkter. Rådgör med din hudläkare och åtminstone använda en extra mild tvål som du kan köpa över disk, såsom Cetaphil s "återfuktande mild rengöring bar för torr, känslig hud" och Neutrogena doft-fri formel för torr hud. Dessa kan hjälpa till att hålla den irritation och torrhet till ett minimum.

5 Eftersom rosacea är en långvarigt tillstånd, kan din hud regim förändras beroende på hur din hud reagerar på de olika behandlingarna. Till exempel, om din rosacea förbättras med användningen av orala antibiotika, sedan när hela kursen är klar kommer du förmodligen att ta en paus från dem och fortsätta med krämer för underhåll.

Tips

  • National Rosacea Society rekommenderar att hålla en tidskrift av dina symtom. Spela in livsmedel eller miljöförhållanden som bidrar till din flare-ups. Efter några veckor bör du börja se ett mönster som kan hjälpa till med din diagnos och behandlingsplan.
  • undvika alltid direkt solexponering och använda solskyddsmedel frikostigt. Begränsa intaget av kryddstark mat, varma drycker och alkohol, och strävar efter att hålla din stress nivå i schack.