XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Stress och utbrändhet är på frammarsch. Med nedskärningar och besparingar som förekommer i en alarmerande takt, är arbetare som överlever blir ombedd att göra mer arbete med minskade resurser. Detta resulterar i alltför stor ansträngning att förbrukas utan tillräckligt möjlighet att återhämta sig. Med tanke på detta scenario, hur en arbetare klara ökade krav som leder till extrem stress och utbrändhet? Ta dessa 7 steg för att övervinna och bota utbrändhet genom att hantera dina ansträngningar och energi på jobbet.

Instruktioner

1 Få tillräckligt med sömn och vila. Olika undersökningar har visat att de flesta vuxna behöver 7 till 8 timmars sömn varje dag för att må bra utvilad och energisk. Dessutom krävs ordentlig vila för att upprätthålla god hälsa och minska risken för utbrändhet.

2 Ät för hög prestanda och maximal energi. Rätt kost och diet är absolut nödvändigt samt att titta på kombinationen av mat du äter. Matsmältningssystemet måste arbeta övertid för att bryta ner feta livsmedel. Detta orsakar din hjärna att avleda det mesta av sin syre till bränsle matsmältningen. När detta händer hjärnan börjar stängas och du blir trött som med tiden kan leda till utbrändhet.

3 Få dagligen icke-betonade kul aerob träning. Motion kan få dig att känna mindre trött och stressad. Roligt aerob träning som promenader, löpning och cykling har visat sig vara mycket fördelaktigt att övervinna arbetsrelaterad stress och utbrändhet.

4 Spendera tid ensam. Upprätta en daglig morgon tyst tid att reflektera och mentalt förbereda sig för arbetsdagen. Att bota utbrändhet, ta 15 minuter för dig själv först sak på morgonen för en fysisk, psykisk och intellektuell uppsving.

5 Ta dig tid att läsa och lära. Utveckla en daglig balanserad läsning vana vid Undvik deprimerande nyheter). Försök att studera historia eller lära sig mer om de stora filosoferna som Sokrates och Platon. Detta kommer att utöka ditt sinne, utveckla nya nervceller och minska risken för att ge efter för utbrändhet.

6 Försök att växa andligen. Få ensam med Gud och lära sig att träna andliga discipliner som fasta och bön för att minska stress och hjälpa till att bota utbrändhet. Utveckla en känsla av mening.

7 bringa kvalitetstid med familj och vänner genom att delta i roliga, glädje och spela. Ta regelbundna och täta semester eller utveckla nya intressen och åter besöka gamla fritidsintressen.