XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Hur Cook Frysta krabba benen på spisen utan Upptining

Liksom alla skaldjur, krabbor är mycket ömtåliga och deras kvalitet försämras snabbt när de är tagna från havet. I tätbefolkade kustområden är det möjligt att köpa god kvalitet färsk krabba, men i stora delar av landet, är det bästa alternativet frusen snö krabba eller king crab ben. Dessa kokas i ljuset saltlake och flash-fryst rätt på båtarna som skördar krabba. Detta säkerställer att deras frisk smak bevaras från båten till ditt kök. Eftersom de är förkokta, behöver du inte ens behöver tina krabba benen innan återuppvärmning dem.

Steg 1

Kör vatten i din ångaren tills du har nått fyllnadslinjen. Om du använder en kruka med en ångbåt insats, kör tillräckligt med vatten för att komma rätt till botten av ångkokaren.

Steg 2

Placera potten eller ångbåt på en brännare på hög värme. Täck och titta för att komma till en koka.

steg 3

Öppna locket när ångan böljar ut från under den. Se till att inte bränna dig med den heta ångan. Fyll krukan med krabba ben, och tillbaka locket.

steg 4

Vänta tills ångan att börja böljande från under locket igen, och notera tiden. Ånga Alaskan king crab ben under 10 minuter för att värma dem grundligt från frysta. Snö krabba eller andra krabba ben tar en kortare tid, vanligtvis sex till åtta minuter.

steg 5

Servera varm med skirat smör, eller använd krabba kött i din favoritrecept.

varningar

  • köp aldrig någon frysta skaldjur som visar tecken på att ha tinats och blivit frysas om.

Saker du behöver

  • Stor ångbåt, eller en stor kruka med en ångbåt insats och en tättslutande lock
  • 8 till 16 uns av king crab ben per diner
  • skirat smör