XXXXX.com  Home
janahernette.com  HuvudsidaDet finns ett antal skäl kan du befinner dig i behov av en rullstol, från en tillfällig skada på en långvarig sjukdom som gör promenader svårt eller omöjligt. Rullstolar kan bli dyrt, men om du har försäkring, Medicare eller Medicaid, kanske du kan få en rullstol för en rabatt, eller kanske till och med gratis. Kontrollera villkoren för din nuvarande försäkring för rullstol täckning innan du försöker att tillämpa.

Instruktioner

1 Skaffa en medicinsk bedömning för att kontrollera ditt behov av en rullstol. Vissa försäkringsbolag och Medicare och Medicaid planer kan kräva att du skall bedömas av en av deras företag utsedd läkare.

2 Ta emot ett recept eller Detaljerad skriftlig order (DWO) för en rullstol från den läkare som bedömt ditt tillstånd.

3 Beställ din rullstol från en medicinsk försörjning återförsäljare. Vissa medicinska försörjnings återförsäljare kanske kan faxa information till och fakturera ditt försäkringsbolag. Be om information vid beställning.

4 Fax ditt kvitto till försäkringsbolaget, tillsammans med en kopia av ditt recept och personliga uppgifter, inklusive ditt fullständiga namn, adress, telefonnummer, faxnummer och UPIN (Unika läkare Identification Number) av den läkare som ordinerats rullstolen . Inkludera recept och en detaljerad beskrivning av ditt tillstånd, ditt födelsedatum, vikt, längd och ditt försäkringsnummer.

Tips

  • Processen är liknande för olika försäkringsbolag, men täckningsgrader och tillgänglighet kan variera från ett företag till ett annat.
  • I händelse av att ditt försäkringsbolag kräver att du köper en begagnad rullstol, och de ger dig en lägre offert än den typiska kostnaden för begagnade rullstolar i ditt område, ringa runt och få flera offerter. När du har ett antal rättvis citat som går över det erforderliga gräns som försäkringsbolaget du kan skicka in dina citat och överklaga sitt ursprungliga beslut.