XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Hur fungerar en SSI efterbetalning påverka Medicaid Behörighet?


Medicaid är ett statligt drivna, federal- och statligt finansierade program sjukförsäkring för låginkomsttagare från specifika kvalgrupper, inklusive gravida kvinnor, barn, äldre och handikappade. Kompletterande säkerhet inkomst (SSI) ges till äldre och funktionshindrade personer med otillräcklig arbete historia att kvalificera sig för handikapp eller pensionsförmåner. Ta emot en SSI efterbetalning kan påverka din rätt till Medicaid.

resurs~~POS=TRUNC

För att vara berättigad till Medicaid, måste en individuell eller par faller under en viss gräns resurs. Normalt är denna resurs gräns $ 1500 för en enskild och $ 2250 för ett par, men kan variera beroende på tillståndet, typ av Medicaid-program och andra faktorer. Resurser inkluderar kassa, kontroll och sparkonton, aktier, obligationer, IRAS, fordon utom en om den används för transport av Medicaid enrollee, hus utom en om det är den primära bostad, mark, hyresfastigheter, livförsäkringar med ett kontantvärde, återkall truster och andra objekt med en betydande kontantvärde. Ryggen beloppet kommer att räknas din resurs gräns för de månader som du fortsätter att ha den i din ägo. Till exempel, om du får en efterbetalning av $ 12.000 i mars och inte spendera något av det under de kommande fyra månaderna, kommer du att vara berättigade till Medicaid i april, maj, juni och juli.

inkomstgränsen

Medicaid har inkomstgränser som måste uppfyllas för att vara berättigade till Medicaid. Den specifika inkomstgränsen varierar signifikant beroende på tillståndet, typ av inkomster och viss typ av Medicaid-program som du är inskriven i. Om du är anställd och inskrivna i en "MedWorks" program, en Medicaid-program där du betalar en månatlig premie till förbli stödberättigande om du är anställd i stället för att betala en spenddown kommer tillbaka betalningen sannolikt inte har någon inverkan på din Medicaid täckning. Men om du är inskriven i traditionell Medicaid, kan du behöva betala en spenddown.

Spenddown

En person som tar emot en stor efterbetalning från SSI kan bli tvungen att betala en spenddown för den månad då tillbaka betalning har mottagits. Detta varierar beroende på den specifika tillstånd. I vissa stater, tar emot SSI utesluter en person från att behöva betala en spenddown. Men i andra stater som överstiger en viss inkomst belopp, typiskt $ 690 per månad, även om det är genom SSI medel, är tillräckligt för en individ att bli skyldig att betala en spenddown.

rapportering

Du måste rapportera alla förändringar i din inkomst att förbli berättigade till Medicaid. När du får tillbaka betalning måste du meddela Medicaid inom 10 dagar efter förändringen. Underlåtenhet att anmäla Medicaid om eventuella ändringar kommer sannolikt att resultera i att du är skyldig att återbetala Medicaid för kostnader som du skulle ha varit tvungen att betala du hade rapporterat ryggen betalning. Du kan också dömas till böter och uteslutas från Medicaid för underlåtenhet att rapportera inkomsten förändras.

Kvitton

Spara kvitton för alla inköp som rör din SSI tillbaka stöden. Du kommer att krävas för att bevisa att du inte längre är i besittning av ryggen beloppet efter 30 dagar för att förbli berättigade till Medicaid. Du kan vara berättigade till Medicaid för upp till 60 månader, beroende på mängden av efterbetalning och din statens särskilda krav, om du inte kan redogöra för hur efterbetalning spenderades.