XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Hur fungerar en tand infektion Start?

obehandlade Håligheter

En tand infektion är ett resultat av nedbrytningen av en död tand och nerver. Som tanden och den avklingande substansen bryta ner och smälta, utvecklar bakteriell tillväxt. Det är denna bakterietillväxt som irriterar den omgivande benstrukturen. Ett sätt att bakterier kan komma in och förstöra en tand är genom obehandlade hålrum. Bakterier hamnar i en tand genom förfallen emalj och fortsätter att äta bort på tanden tills den når och förstör nerven. Bakterier slutar inte där, men eftersom det fortsätter att sprida sig ut, gömmer sig i rotfyllningar och så småningom in i blodomloppet.

Karies kan existera under en lång tid innan smärta sätter in och gör sin närvaro känd. Det är viktigt att se din tandläkare var sjätte månad för regelbundna kontroller och rutinmässig rengöring. Om en hålighet börjar din tandläkare är sannolikt att hitta den och ta hand om det, vilket minskar risken för tandinfektioner.

Tandköttssjukdom

Tandköttssjukdom eller gingivit, är ett annat sätt för bakterier att invadera en tand. Tandköttsproblem orsakas av många faktorer; det viktigaste är plack. Plack är en klibbig substans som ständigt produceras av syra och bakterier i munnen, och innehåller en mängd sjukdomsproducerande bakterier som äter bort på tänderna. Som placken bildas, vidhäftar den till tänderna längs tandköttskanten. Plack kan separera tänderna från tandköttet, lämnar dem utsatta nära rötterna och låta bakterier att komma in i tänderna och rötter. Plack är inte den enda orsaken till sjukdomar i tandköttet, dock. Andra faktorer har visat sig leda till ökad risk för sjukdomar i tandköttet. Klimakteriet och graviditet bidra till utvecklingen av gingivit. Som en kvinnas kropp går igenom hormonella förändringar, dessa förändringar gör kroppsvävnader som tandköttet mer känsliga för bakterie inkräktare. Rökning är en annan känd bidragande orsak till sjukdomar i tandköttet, tillsammans med spänning - som båda bryter kroppen av nödvändiga vitaminer och mineraler för att avvärja bakterier och sjukdomar.

Ta extra tid varje dag att använda tandtråd tänderna och skölj med munvatten. Båda dessa steg gå långt för att förhindra uppbyggnad av plack och bakterier längs tandköttskanten.

tand Trauma

En tand infektion kan även börja när friska tänder skadas av trauma. När en tand är dåligt glasburk eller emaljen är sprucken av en extern kraft, ställer den scen för bakteriell infektion. En skada på tanden eller benet som omger tanden kan orsaka skador på tandnerven, vilket leder till döden för denna nerv. Som nerven dör och de döda vävnader vätskeform, är pus bildas. Pus är en tjock, gulaktig substans som innehåller bakterier, blodkroppar och död vävnad. Detta orsakar tandinfektioner och tand bölder.

Tandemaljen kan spricka om det är drabbade eller när du biter på något som träffar emaljen precis lagom. En spricka i emaljen av tanden gör att bakterier från mat och andra källor för att komma in i tanden och börjar äta bort på det och bildar hålrum och arbetar sig till roten. Daglig vård av tänder, tillsammans med en hälsosam diet, hjälper till att hålla emaljen och tandsubstans stark och mer motståndskraftiga mot trauma.