XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Hur gå ner i vikt i 2 veckor som en tonåring

Viktminskning är svårt nog utan extra kamp tonåren. Studentbal, hemkomst eller allmän strävan efter social acceptans kan inspirera tonåringar mot väg viktminskning. American Academy of Pediatrics rekommenderar tonåringar undvika Crash diet till förmån för upprättandet sunda matvanor och införliva motion varje dag. Viktminskning på en till två pounds per vecka är rimligt om tonåringar följer en förnuftig ätaplan och införliva fysisk aktivitet de flesta dagar i veckan.

Steg 1

Hur gå ner i vikt i 2 veckor som en tonåring

Väg dig i början och en gång i veckan därefter. I en studie från University of California-San Diego, fler ungdomar att delta i vecko väger-ins gått ner i vikt än de som vägde sig mindre ofta.

Steg 2

Hur gå ner i vikt i 2 veckor som en tonåring

Ät tre måltider per dag och hälsosamma mellanmål däremellan om det behövs. Hoppa över måltider kommer inte att leda till viktminskning. I själva verket, saktar ämnesomsättningen vilket gör det svårare att gå ner i vikt.

steg 3

Spela in din mat och dryck intag i en mat dagbok och strävar efter att hålla ditt kaloriintag inom det rekommenderade intervallet för din ålder, kön och aktivitetsnivå. Inaktiva pojkar i åldern 14 till 18 och något eller mycket aktiva flickor bör hålla dagliga kaloriintaget mellan 2.000 och 2.400 kalorier per dag. Detta antal ökar till 2400 till 2800 för semi-aktiva pojkar och ökar ännu mer till 2800 till 3200 kalorier för mycket aktiva pojkar. Det magiska numret för inaktiva flickor är 1800 kalorier per dag.

steg 4

Hur gå ner i vikt i 2 veckor som en tonåring

Välj en frukt och en icke-stärkelserika grönsaker vid varje måltid, om möjligt. Färskvaror är hög i vatten och fiber, som hjälper dig att känna full. Det är också låg i kalorier, så en stor portion kommer inte sabotera din dagliga kaloribidrag.

steg 5

Hur gå ner i vikt i 2 veckor som en tonåring

Ät en portion av protein vid varje måltid, såsom magert kött, låg fetthalt ost eller nötter. Protein är nödvändigt för energi. Dr. Lawrence Wilson, MD, förklarar att kroppen omvandlar protein i fett och socker för användning som bränsle. Din kropp använder protein för att göra och reparera celler, en mycket viktig funktion, särskilt när du tränar och bygga muskler.

steg 6

Hur gå ner i vikt i 2 veckor som en tonåring

Rör under minst en timme flesta dagar i veckan. Sporta, vandring med vänner, skateboard och gå till skolan få ditt hjärta att pumpa och muskler som rör sig utan tristess faktor. Bränner fler kalorier än du tar in kommer att orsaka siffrorna på skalan för att släppa.

steg 7

Undvik sockerhaltiga livsmedel och drycker så ofta som möjligt. Även Columbia University rapporterar att ibland uppfyller ett sug är OK. Högförädlade och sockerhaltiga livsmedel är höga i kalorier men låg i näringslära. Läsk faller också in i denna kategori.

varningar

  • Tonåringar som inte har fullgjort puberteten bör vara försiktig när begränsa kalorier och därför bör rådgöra med en läkare innan du påbörjar någon diet eller viktminskning plan. Överdriven kalorirestriktion under puberteten kan hämma tillväxten.

tips

  • Var uppmärksam på din tjänstgör storlekar. En portion grönsaker är ungefär lika stor som en glödlampa. Bild en tennisboll när du tänker på frukt och pasta. En portion av protein, såsom kyckling eller nötkött är storleken på en kortlek. En servering av jordnötssmör är ungefär lika stor som en golfboll.