XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Hur gör jag Cook ljus Supersnabb Suppers?


Matlagning ljus supéer i en kort tid är inte svårt att göra om du väljer rätt typ av mat och matlagning stilar. Om du är i en crunch för tid, försöker friska och snabba matlagning metoder som gassande och mikrovågsugnen. Välja frysta grönsaker är också en frisk och tidsbesparande alternativ till färska grönsaker. Pasta är ett annat ljus kvällsmat val som kockar snabbt och är lätt att förbereda. Oavsett dina matpreferenser, är det inte svårt att förbereda en lätt och snabb måltid för kvällsmat.

Instruktioner

1 Välj din protein. Några av de bästa ljus protein val är fisk, kalkon eller kyckling. Krydda protein noga med örter, citrusjuice och peppar och använda salt sparsamt. Värm ugnen broiler. När ugnen är klar, placera protein på en broiler kastrull och koka i 5 till 6 minuter per sida. När köttet är klar matlagning, ställ den åt sidan och låta juicer distribuera ett par minuter före servering. Ett annat alternativ är att köpa förkokt kyckling, kalkon eller fisk. I detta fall är allt du behöver göra värma upp proteinet i mikrovågsugn, så att du kan skapa en supersnabb kvällsmat.

2 Välj en fullkornsris kolhydrater. Fullkorn är friskare än raffinerat spannmål, eftersom de innehåller mer näringsämnen och fiber. Välj fullkorn som bröd rullar för att spara tid. Eller så kan du snabbt koka några hel-vete pasta eller brunt ris för 10-12 minuter för att få din servering av friska kolhydrater. Lägg till lite tomatsås till pasta för en lätt tilltugg.

3 Välj dina grönsaker. Att köpa frysta grönsaker är ett bra sätt att laga en supersnabb kvällsmat, men det finns massor av färska grönsaker som inte kräver mycket tid att förbereda sig. Om du lagar mat frysta grönsaker, koka dem i mikrovågsugn eller i en kastrull på spisen enligt instruktionerna på förpackningen. Du ska inte behöva spendera mer än 10 minuter matlagning dem. Eller så kan du göra en färsk sallad med hackade tomater, morötter eller gurka och tillsätt 1 msk. olivolja, 1 tsk. vinäger och lite salt och peppar. Olivolja är en lätt dressing alternativ som innehåller hjärtvänlig enkelomättade fetter.

4 Kombinera din protein, kolhydrater och grönsaker på en plåt. Servera din kvällsmat med ett glas vatten för en supersnabb, lätt och hälsosam kvällsmat.

Tips

  • Konserverade bönor är ett annat alternativ som ger massor av fiber.