XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Hur gör jag Regain språkförståelsen efter en stroke?


Svårighet att förstå språket kallas afasi, enligt The National Afasiföreningen hemsida. Ungefär 20 till 40 procent av tiden, är detta tillstånd som orsakas av en stroke eller annan hälsotillstånd, såsom en hjärntumör, skallskada eller en neurologisk problem. Fortsätter att kommunicera med omvärlden och lära sig andra sätt att förmedla ditt budskap är det bästa sättet att bevara och utöka förståelse färdigheter.

Instruktioner

1 Påminn dig själv att afasi inte påverkar din mentala status. Du är lika intelligenta som före slaget, även om du inte kan förstå, svara eller läsa lika lätt som tidigare.

2 Instruera dina vänner och familjemedlemmar att få din fulla uppmärksamhet innan talar till dig. Du kan behöva din läkare för att förklara detta för dina familjemedlemmar.

3 Minimera bakgrundsljud när du lyssnar på någon prata. Ofta kan buller från TV, radio eller andra distrahera dig från att fokusera på personens tal.

4 uppmuntra andra att använda alla uttrycksmedel de kan komma på att förklara saker för dig. Oavsett om det är gester, ansiktsuttryck, skriver du anteckningar eller rita dig bilder, något som hjälper dig att förstå kommunikationen är utmärkt praxis att återta dina kunskaper.

5 Fråga dina familjemedlemmar inte att göra saker för dig att du har möjlighet att göra själv. Underhålla oberoende stärker din självkänsla och motivera dig att fortsätta att återhämta sig från din stroke.

6 Diskussion själv, inte tillåter andra människor att svara på frågor för dig eller hoppa till din räddning när du inte kan hitta rätt ord för att slutföra din tanke. Det är viktigt att du tränar din kommunikationsförmåga för att bevara dem.

7 Delta talterapi enligt läkarens order. Det finns inget botemedel för afasi, men bibehålla de färdigheter du har och lära sig att kompensera på andra sätt är avgörande för din förbättring.

8 Bär en penna och en liten anteckningsbok med dig hela tiden; detta kommer att hjälpa dig att kommunicera med andra mer effektivt när du är på en förlust för ord. Också bära ett identitetskort som förklarar du har afasi; kortet bör lista ditt namn, adress och telefonnummer för dina vänner eller familj om du behöver hjälp.

9 Gå med i en stödgrupp för personer som lider av strokesymtom eller afasi.