XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Hur identifiera pleurit


Pleurit är en sjukdom lunga som involverar lungsäcken. Lungsäcken är en dubbel membran som linjer brösthålan och omfattar båda lungorna. När denna dubbla membran blir inflammerad, membranskikten gnider mot varandra. Läs vidare för att lära sig att diagnostisera lungsäcksinflammation.

Instruktioner

1 Vet att pleurit börjar vanligtvis plötsligt med intensiv, stickande smärta. Personen kan vanligtvis peka på ett exakt läge i bröstområdet. Han beskriver ofta smärtan som känsla som "stabbed med en slaktare kniv." Smärtan blir värre när hon flyttar runt.

2 Observera snabb, ytlig andning att diagnostisera lungsäcksinflammation. Eftersom lungsäcken lagren gnugga mot varandra ger upphov till så intensiv smärta, blir det svårt att andas. Med varje andas eller andas, kommer smärtan gör att personen att försöka hämta andan. Andnöd utvecklas snabbt i fall av lungsäcksinflammation.

3 Lyssna med stetoskop på bröstet. För att diagnostisera lungsäcksinflammation, hör du vad vissa beskriver som en "Piper, gnugga ljud" eller "friktions gnugga." Naturligtvis kommer en läkare lyssna efter detta ljud om man misstänker pleurit.

4 Leta efter feber och frossa att utvecklas när du försöker att diagnostisera lungsäcksinflammation. Om symtomen vidare till detta stadium, är det definitivt dags att besöka läkare.

5 Förbered för en torr hosta utvecklas i vissa fall. Pleurit kan vara antingen "torr" (ingen vätska bygga upp) eller "våta" (vätskeansamling mellan skikten i membranet). Om du börjar hosta, smärta intensifieras vanligtvis.

6 Kontrollera att se om smärtan sprider sig. I vissa fall kommer smärtan stråla ut till skuldror, nacke eller övre delen av buken. Smärta kan upplevas i en kombination av dessa områden. Ibland smärta i samband med pleurit är konstant, men den kan komma och gå.

Tips

  • Se din läkare om symptom på lungsäcksinflammation kvar. Ibland kommer det att gå iväg på egen hand, men det kan vara ett tecken på allvarlig sjukdom. En X-ray kan krävas för att kontrollera lunginflammation eller andra allvarliga tillstånd.