XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Även om föräldraskap är en underbar upplevelse, som har ett barn innan du känslomässigt och ekonomiskt redo kan skapa vissa svårigheter. Av denna anledning, många par undersöka olika preventivmedel alternativ. Att förhindra en graviditet är genomförbart. Du måste undersöka olika metoder, lära för-och nackdelar, och välj det som fungerar bäst för dig och din partner.

Instruktioner

1 Practice total avhållsamhet. Om du inte är gift och inte vill ha ett barn inom en snar framtid, är total avhållsamhet enda bombsäkert sätt att förhindra en graviditet. Preventivmedel och andra metoder är effektiva, men det finns alltid en 1-2 procents chans att befruktningen.

2 Prata med din gynekolog om kvinnliga preventivmedel. Flera kvinnliga preventivmetoder finns tillgängliga, och de flesta är 99 procent effektivare. Alternativen omfattar p-piller, injicerade preventivmedel, spiral och membran. Biverkningar är vanliga med preventivmedel, och du kan behöva experimentera med olika metoder.

3 Använd kondom. Om du inte vill ta itu med biverkningar från p-piller, hålla ett förråd av kondomer. Denna metod förhindrar sperma från att komma in i slidan, och det skyddar mot sexuellt överförbara sjukdomar.

4 Tänk på manlig eller kvinnlig sterilisering. Sterilisering är en permanent preventivmedel som är idealisk för par som inte vill ha ytterligare barn. Hos kvinnor, förhindrar en tubarligering ägg till sperma kontakt. Samtidigt är en vasektomi ett mindre kirurgiskt ingrepp som stoppar frisättningen av spermier.

5 Lär rytmmetoden. Rytmen metod är ett naturligt och effektivt preventivmedel. Dock är denna metod riskabelt, och kvinnor som väljer detta alternativ måste vara i samklang med sina kroppar. Du måste kartlägga din tid på en kalender, identifiera förändringar i livmoderhalsen och avgöra din ägglossning, eller fertil, dagar. De flesta kvinnor tänka 2 veckor efter den första dagen av menstruationscykeln. För att förhindra en graviditet, måste du undvika samlag fyra till sex dagar per månad.