XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

En vagel är en inflammation i ögat som i allmänhet orsakas av en infektion som har gått obemärkt eller obehandlade. Det är möjligt att påskynda läkning av en sty med borsyra, vilket gör att du slipper köpa dyra receptbelagda salvor. Detta alternativ behandling kan klara upp infektionen i två till tre dagar i de flesta fall.

Instruktioner

1 Häll destillerat vatten i pannan av rostfritt stål, sedan ställa in den på spisen på medelvärme. Låt vattnet att komma till en koka, som vanligtvis tar cirka tio minuter.

2 Fyll Pyrex mätglaset med kokt destillerat vatten tills den når en kopp linjen markör. Använd endast en ren Pyrex mätkopp för att undvika kontaminering från matrester och bakterier.

3 Lägg till 1/8 tsk. Borsyra pulver till vattnet i mätglaset Pyrex och låt det lösas upp. Låt vattnet svalna tills det är ett medium temperatur innan du fortsätter.

4 Scrub händerna noggrant och doppa tvättlapp i Borsyrelösning. Kontrollera att du använder en ren tvättlapp som är fri från ludd, eller använda ett par luddfria vävnader i stället. Vävnader som används för rengöring av glasögon eller kameralinser kommer att fungera bra.

5 Stäng drabbade ögat och placera våt disktrasa (eller vävnader) på området. Håll i två minuter. Blinka snabbt ett par gånger medan komprimera vilar på ögat för att säkerställa att vätskan kan komma till själva kanterna på ögonlocket. Låta komprimera resten på plats kommer att göra det möjligt för varmt vatten för att lösa upp de hårda kapsyler som har bildats över ögonlocket olja körtlar.

6 Massage och nyp kanterna på infekterade ögonlock med fingertopparna för att hjälpa körtlar utsöndrar olja som inte har kunnat släppas naturligt. Tvätta händerna noga före och efter att röra ögat för att undvika smittspridning.

7 Gör en kompress och tillämpa den på din infekterade öga för två minuter. Använd endast kallt vatten denna gång, utan borsyra. Detta kommer att tvätta bort Borsyra som finns kvar på ögonlocket.

8 Upprepa dessa steg varje gång du vill behandla infektionen. Gör en färsk lösning blandningen för varje behandling för att undvika risken för korskontaminering. Använd en nyligen rensade trasa eller nya luddfria vävnader för varje kompress också.

Tips

  • Även om en varm kompress kan vara effektiva, med ljummet vätska kommer också att vara effektiva, utan att orsaka problem för känsliga ögon.
  • Använd inte Borsyra behandling för en sty utan att först rådfråga din läkare.
  • Tvätta mätkoppen Pyrex noggrant efter användning för denna behandling.