XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Hur man använder ultraljud för Karpaltunnelsyndrom


Ultraljud kan vara en bra behandling för mild till måttlig fall av karpaltunnelsyndrom, även om vissa läkare ifrågasätter dess effektivitet. När du använder ultraljud för karpaltunnelsyndrom, måste du vara beredd att få behandling nästan varje dag under flera veckor. Läs vidare för att lära mer om hur man använder ultraljud för karpaltunnelsyndrom.

Instruktioner

1 Fråga din läkare att hänvisa dig till någon som utför ultraljudsbehandlingar för hand och ledskador. Denna utrustning är ofta inte tillgängliga på små privata kliniker. De flesta stora sjukhus kan använda ultraljud för karpaltunnelsyndrom behandlingar.

2 Placera armen på läkarens bord och vara säker på att det är i en bekväm ställning. Vissa ultraljudsutrustning kräver att handflatan är vänd rakt upp och andra fungerar bäst om handleden är böjd tillbaka något. Be om en kudde eller filt att sättas under armen om du känner dig osäker.

3 Vänta cirka 15 till 20 minuter medan läkare använder ultraljud för karpaltunnelsyndrom behandling. Utrustningen ska fungera på ungefär 1 MHz i pulsläge över handleden.

4 Återgå till behandling fem dagar i veckan under de första två veckorna. Du bör räkna med att känna resultat efter de första tre till fem sessioner. Om du inte känner någon befrielse från karpaltunnelsyndrom, kan din läkare ändra ultraljuds inställningarna eller hänvisa dig till en annan behandling.

5 Fortsätt att få ultraljud för karpaltunnelsyndrom två gånger i veckan under fem veckor. När behandlingsperioden är över, kommer din läkare remittera dig till en sjukgymnast så att du kan lära övningar för att återställa handstyrka och rörlighet. Du ska inte behöva ta ledigt från arbetet för ultraljudsbehandling, även om du behöver för att undvika omfattande användning av datorn och andra CTS triggers.

6 Gör ergonomiska ändringar i arbetsstationen för att förhindra din karpaltunnelsyndrom från att återvända. En av fördelarna med ultraljud är att du inte utvecklar en tolerans mot det, så det kan fortfarande vara en effektiv behandling om du behöver det igen.

Tips

  • Din läkare kan använda ett diagnostiskt ultraljudstest för att ge en bild av din mediannerven och avgöra om karpaltunnelsyndrom är orsaken till din obehag.
  • Vissa syndrom patienter karpaltunneln inte reagerar på användning av ultraljud. Många läkare hävdar att kirurgi är den bästa behandlingen alternativet för långvarig lindring av svår karpaltunnelsyndrom.
  • Vissa studier tyder på att långvarig användning av ultraljud kan resultera i vävnad och nervskador.