XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Hur man behandlar Hives på ett spädbarn

De flesta fall av bikupor hos spädbarn är milda och försvinner på egen hand, så behandling i allmänhet kretsar kring att göra barnet mer bekväm. Urtikaria eller nässelutslag, producerar flera myggbett liknande knölar som kliar och sväller, vanligtvis som ett resultat av exponering för ett allergen. Hos äldre barn och vuxna, ofta behandling innebär att ge en oral dos av antihistamin difenhydramin, men detta läkemedel rekommenderas inte till barn yngre än ett år, så planerar att använda naturliga alternativ för att lindra den aktuella irritation. Kontakta alltid din barnets läkare innan behandlingen, särskilt om ditt barn har en historia av eksem eller andra hudproblem.

Steg 1

Precisera orsaken till nässelutslag, om möjligt. Tänk på alla ändringar du har gjort i ditt barns rutin eller diet under de senaste 24 till 36 timmar. Vanliga orsaker till urtikaria i barn inkluderar livsmedel, aktuella irriterande, insektsbett, mediciner och överhettning.

Steg 2

Eliminera möjliga urtikaria orsaker från barnets miljö. Sluta använda aktuella irriterande, såsom tvålar, lotioner och sköljmedel, särskilt sådana som du nyligen börjat använda på barnets kropp eller kläder. Om du ammar och nyligen lagt till en ny mat till din diet, såsom komjölk, soja, jordnötter eller ägg, anser eliminera det från din kost. Kontrollera med ditt barns läkare om du har problem med att identifiera orsaken till nässelutslag eller om du misstänker att en medicin kan vara att skylla.

steg 3

Minimera klåda och irritation som härrör från kuporna genom att tillhandahålla aktuell lindring. Dab calamin lotion på de upphöjda welts eller låg cool, fuktiga kompresser ovanpå dem, särskilt om de welts täcker endast en liten del av barnets kropp. Blanda en kopp vanligt havregryn i en matberedare; lägga till pulveriserad havregryn till en balja med ljummet vatten och låt ditt barn njuta i det 20 till 30 minuter. Särskilda ämnen i havremjöl främja läkning genom att skydda huden och minska aktuell irritation och svullnad, säger Lisa Chavis, registrerade apotekare och författare till "Fråga apotekspersonalen."

steg 4

Klä ditt barn i lös bomullskläder tills kuporna har försvunnit, en ibland långsam process som kan ta flera dagar. Detta omfattar stötar utan att gnugga dem överdrivet, vilket minimerar irritation samtidigt förhindra ditt barn från överdriven repor.

varningar

  • Titta noga för tecken på en mer allvarlig allergisk reaktion - kallad anafylaktisk chock - som ibland utvecklas hos barn efter uppkomsten av bikupor. Möjliga symptom typiskt utvecklas snabbt och kan inkludera svår ansiktssvullnad, väsande andning, andningssvårigheter, yrsel, illamående, kräkningar och svimning. Om du märker något av dessa symtom eller ditt barn upplever någon andning problem, som kallas 911 eller ta henne till en akutmottagning direkt för omedelbar läkarvård.

Saker du behöver

  • Kalamine kräm
  • Bommulsbollar
  • tvättlappar
  • Gröt
  • Matberedare
  • Badkar
  • Lösa bomullskläder