XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Järn är ett viktigt mineral som behövs för att förhindra anemi, liksom andra kroppsfunktioner. Eftersom järn anemi är ett vanligt tillstånd, många människor hålla järntabletter i sina hem, vilket kan vara ganska farligt när det tas i stora doser. Dessa tips kommer att ge dig en aning om hur järnförgiftning behandlas.

Instruktioner

1 Gå till akuten så snart som möjligt, eftersom järn förgiftning inte kan behandlas hemma. tar aldrig ipecac eller försöka att framkalla kräkning, eftersom det kan göra bedömningen av järn förgiftning mycket svårare när du kommer till sjukhuset. Dessutom, när det är möjligt, ta med medicinflaskor eller behållare som innehöll järn med dig.

2 Få till sjukhuset inom en timme av intag järntabletter, om möjligt. När fångas snart nog, kan magen pumpas att utvisa piller. Medan magen pumpning är ofta det snabbaste sättet att få järn ur kroppen, är det en invasiv förfarande och kan inte ges när järntabletter har helt sönderdelas offrets systemet.

3 Börja behandling av järnförgiftning genom att låta läkaren att övervaka andning för att säkerställa att allt är normalt och att förgiftning är inte svår. Om andningen är normal, kommer läkaren att ge en stark vätske laxermedel som kommer att hjälpa till att spola järnet från kroppen.

4 behandla allvarliga järn förgiftning med kelering terapi administreras genom en IV. IV kommer att innehålla deferoxamin mesylate som binder till järn så att det kan utsöndras vid urinering utan att skada kroppen.

5 Tala om för din läkare om du tror att ditt barn kan ha intas andra läkemedel förutom järn. Även kol inte kan binda med järn, kan den intas i flytande form för att absorbera andra mediciner som eventuellt har svalts av misstag.