XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Hur man behandlar Sarin Förgiftning


Sarin är en extremt farlig gift. Det är hundra gånger giftigare än jämförbara giftgaser som cyanid. Av denna anledning är det viktigt att administrera en behandling så snart efter sarin förgiftning som möjligt för att rädda livet på dem som drabbas av gasen. Skyddskläder bör bäras av alla som försöker att administrera en behandling för sarin förgiftning.

Instruktioner

1 Hitta ett sjukhus som vet hur man behandlar sarin förgiftning och har rätt läkemedel. De flesta sjukhus inte hålla informationen tillgänglig. Mycket få har ett motgift till sarin. Överföring till ett annat sjukhus kan vara nödvändig.

2 Bli av något som kan ha sarin rester på det. Gummihandskar, ta bort de kläder som var slitna och bli av med någon produkt som var i samma närhet som sarin. Detta kommer att hindra varje ytterligare inandning av gasen. Kläder som inte kan trappas av bör skäras bort från personen. Ta kläderna uppåt över huvudet kan öka mängden av sarin som inhaleras. Placera kläder i en förslutningsbar påse, tillsammans med handdukar, handskar och allt annat som berört dem. Kontakter och smycken bör också sättas i påsen. Kontakta din lokala hälsodepartementet att låta dem veta var klädpåsen är så att de kan göra sig av med det på rätt sätt.

3 Tvätta personen att bli av med någon sarin återstod. Hela kroppen behöver sköljas och tvättas med tvål för att säkerställa att ingen annan är infekterad med giftet. Vårdgivare är ofta förgiftade när man försöker hjälpa Sarin offer. Även en liten mängd sarin kvar på kroppen kan förgifta andra.

4 Ta pralidoxime. Detta är ofta anses vara den mest potenta motgift för sarin. En annan antidot är antropine. Behandlingarna måste ges mycket snabbt efter förgiftning eller de kommer att vara mycket mindre effektivt.

Tips

  • Sarin träder i kraft mycket snabbt i kroppen, även inom en minuts tid, angriper nervsystemet. Tidiga symtom på sarin förgiftning innehålla alltför rinnande näsa, elevconstriction och tryck över bröstet. Dessa symtom utvecklas till problem med att andas och att förlora kontrollen över kroppsfunktioner. Koma och död följer. Den omedelbara administrering av ett motgift är obligatorisk om offret står chans att överleva.