XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Hur man beräknar för din Body Mass Index


En genomsnittlig badrum skala kan användas för att bestämma huruvida eller inte någon är överviktiga, men BMI är en mer exakt indikator. Body mass index för en person uppskattar den totala kroppsfett och tydligt presenterar den i form av ett nummer som visar om personen är underviktig, normal, överviktiga eller feta. BMI är mycket lätt att beräkna.

Instruktioner

En Väg dig själv på en badrumsvåg att få en bas uppfattning om vad du väger. Alla rätt kalibrerad badrumsvåg kommer att fungera, men en digital skala kommer att ge dig en mer exakt avläsning.

2 Mät din längd när du står högt mot en plan vägg. Använd ett måttband för den mest exakta behandlingen. En linjal eller måttstock blir utsatt för fel, och inte lika exakt som ett måttband.

3 Dela beräkningen höjd av sig själv för att få sin kvadratroten nummer. Använd inches om du bor i USA, eller meter, om du bor i ett land som använder det metriska systemet.

4 Dela din vikt med kvadraten antalet din längd som du beräknat. Spela in din vikt i pounds om du bor i USA, eller i kilogram för länder som använder metersystemet.

5 Multiplicera resultatet med 703 ​​om du har spelat in din vikt och längd i pounds och inches. Antalet som resulterar är din beräknade body mass index.

6 Använd aa BMI diagram för att avgöra vad din status är. En idealisk resultatet kommer att bli mellan 18,5 och 25. Rådgör med din läkare om den resulterande siffran är högre eller lägre än vad som anges som ett hälsosamt resultat på BMI diagram. En läkare kommer att kunna ytterligare test för hälsofrågor som kan påverka ditt Body Mass Index resultat.